Foto:

Steeds minder verse producten voor de Voedselbank in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Voedselbank in Papendrecht moet steeds meer moeite doen om goede pakketten samen te stellen voor het groeiend aantal Papendrechtse gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank.


Dat bleek tijdens een bezoek dat wethouder Pieter Paans onlangs aflegde bij de Voedselbank aan de Coornhertstraat.

Het eerste halfjaar van 2021 maakten maar liefst 164 Papendrechtste gezinnen gebruik van producten van de Voedselbank. Tijdens het bezoek van de wethouder gaf het bestuur aan dat er steeds minder producten zijn die op de datum worden gedoneerd. Steeds vaker worden deze producten met hoge kortingen alsnog verkocht aan de consument.

De Voedselbank krijgt gelukkig wel nog vaak van bedrijven de mogelijkheid producten af te nemen voor een lage prijs, zodat er in ieder geval goede pakketten samengesteld kunnen worden. Dankbaar zijn ze voor de giften die zij ontvangen van de kerken en particulieren. Dankzij deze giften kon de Voedselbank onder andere een nieuwe koeling aanschaffen voor het bewaren van de versproducten.

Paans was onder de indruk van het werk wat verzet wordt. “Het bestuur en alle vrijwilligers zetten zich enorm in. Zij werken heel hard om iedereen te voorzien van voldoende producten. We kunnen deze inzet voor kwetsbare gezinnen in Papendrecht niet genoeg waarderen”, aldus wethouder Paans.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5