Foto: Aangeleverd

Meedoen en sporten tijdens Opel Centrale Sport en Spel Event in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Op woensdagmiddag 20 oktober organiseren Opel Centrale, AV Passaat en PKC/Vertom het Opel Centrale Sport & Spel Event. Het is bedoeld voor alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar waarvoor het niet vanzelfsprekend is om te sporten en/of lid te zijn van een sportvereniging.


Dit Event valt binnen het Vitaliteitsakkoord en kent een samenwerking met Stichting Leergeld, sportverenigingen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Tijdens het event worden de positieve effecten van sporten benadrukt: plezierbeleving, bevordering van de gezondheid, de ontwikkeling van persoonlijke waarden en maatschappelijke integratie.

Erbij horen en meedoen
De kinderen wordt de mogelijkheid geboden om in verenigingsverband te sporten: ‘erbij horen en meedoen’. Doel is om zoveel mogelijk kinderen lid te maken van een sportvereniging. Er wordt zelfs een jaar lidmaatschap van een vereniging verloot via een gratis verloting. Het event duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats op het sportterrein van PKC en AV Passaat aan de Andoornlaan in Papendrecht.

Oriënteren
Juist voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar is het ‘erbij horen en je verenigen’ van groot belang. Het Sport & Spel event biedt sportverenigingen de mogelijkheid zich te presenteren zodat kinderen zich kunnen oriënteren. Alleen al het gegeven dat wat eerst onmogelijk leek, nu mogelijk is geworden, geeft kinderen een perspectief en een gevoel van eigenwaarde. Want, hoewel sporten of lid zijn van een sportvereniging voor vele kinderen de gewoonste zaak van de wereld is, zijn er nog steeds kinderen waarvoor dat geen optie is.

“Wij zijn als familiebedrijf sterk betrokken bij onze regio en ondersteunen al jaren lokale evenementen, organisaties en sportverenigingen”, vertelt Dianne ter Borg van Opel Centrale. “Het belang van kinderen staat daarbij voor ons voorop; eerder hebben we met Stichting Play4kids al het project gezonde voeding gedaan en dit Sport & Spel Event is hierop een goed vervolg; gezond eten & gezond bewegen= een blij kind.”

Gezonde lunch
De middag wordt begonnen met een gezonde lunch die mogelijk gemaakt is door Boon’s Supermarkt. De dag eindigt met een loterij waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden, die beschikbaar zijn gesteld door het bedrijfsleven. Dianne: “Dat maakt het voor ons als Opel Centrale extra mooi; een verbinding maken tussen de sportverenigingen onderling, het bedrijfsleven en diverse instellingen.”

Sinds begin oktober wordt het evenement breed gecommuniceerd voor alle kinderen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar sportenspel@opelcentrale.com met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en naam en leeftijd van het deelnemende kind. Je ontvangt dan een bevestiging en deelnemersnummer, waarmee je kans maakt op een gratis jaar lidmaatschap bij één van de deelnemende sportverenigingen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5