Foto: Politie

Auto in beslag genomen die mogelijk betrokken was bij brandstichting in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie meldt dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in het onderzoek naar de reeks ernstige incidenten die in en na de zomervakantie plaatsvonden in Alblasserdam.


Een auto die mogelijk betrokken is bij de brandstichting aan de Edisonweg 29-8 is in beslag genomen. Daarom opnieuw aandacht in het programma Opsporing Verzocht, met beelden van de auto.

Eerder had de politie al bewakingsbeelden openbaar gemaakt van een reeks geweldsincidenten in Zuid-Holland. Een mogelijk scenario is dat de incidenten gerelateerd zijn aan een onderschept cocaïnetransport eerder deze zomer.

Het team heeft sinds de uitzending tien tips ontvangen en is daarmee aan de slag. Op donderdag 9 september heeft de politie in Brussel een 42-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven in onder andere Alblasserdam.

In verband met het plaatsen van explosieven op twee adressen in Alblasserdam hield de politie op donderdag 23 september een 25-jarige Amsterdammer aan. Het onderzoek gaat door.

Vergisontvoering
Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp voor zes dagen ontvoerd en mishandeld. Deze ‘vergisontvoering’ bleek later slechts het begin van een reeks incidenten. De politie neemt deze zaak hoog op, omdat ook mensen gevaar lopen die niets met het conflict te maken hebben.

In de vroege ochtend van zaterdag 14 augustus werd rond 03.30 uur een gestolen Renault Megane in brand gestoken aan de Kreekweg in Zwijndrecht. De politie ontvangt graag informatie over de brandstichters of de witte auto waarin zij die ochtend reden, vermoedelijk een Renault Clio.

Alblasserdam
In Alblasserdam was het in het laatste weekend van augustus zelfs drie keer mis. Zo werd aan de Boezem rond 01.30 uur ’s nachts een explosief achtergelaten en tot ontploffing gebracht. Aan de Merelstraat werd kort daarna ook een explosief ontdekt.

Een dag later werd in Alblasserdam iets voor 03.30 uur brand gesticht bij een pand aan de Edisonweg.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van 31 augustus heeft de politie een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere bedreigingen. Ook een 24-jarige Amsterdammer is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie op De Boezem en het plaatsen van het explosief aan de Merelstraat, beide in Alblasserdam.

Mensen die de politie kunnen helpen aan meer informatie worden verzocht te bellen met de gratis Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070 of met het Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) via: 088-6617734.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5