<p>&bull; Het Nedstaalterrein met daarop FNsteel.</p>

• Het Nedstaalterrein met daarop FNsteel.

(Foto: Peter Stam)

Extra werkgelegenheid en mooiere oevers; partijen pakken voormalig Nedstaalterrein aan

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De SVE Group, de eigenaar van het voormalige Nedstaalterrein en FNsteel hebben onlangs nieuwe overeenkomsten gesloten over het industrieterrein langs De Noord.

Er zijn daarin onder meer afspraken gemaakt over de doorontwikkeling van het bedrijfscomplex. De gemeente Alblasserdam heeft hierin een faciliterende rol gespeeld en ook ROM-D (Regionale OntwikkelingsMaatschappij Drechtsteden was hierbij betrokken. FNsteel is eenbelangrijke gebruiker/huurder van een groot deel van het voormalige Nedstaalterrein.

Grote veranderingen
Het gehele bedrijfscomplex zal de komende jaren aanzienlijk veranderen. De doorontwikkeling maakt FNsteel klaar voor de toekomst en draagt ook bij het realiseren van de regionale groeiambities, zoals het bieden van extra werkgelegenheid en het verbeteren van de uitstraling van de oevers langs de rivier De Noord.

In het plan van de doorontwikkeling maken oude gebouwen plaats voor nieuwe, wordt asbest gesaneerd en heeft duurzaamheid de aandacht.

Nieuw faciliteiten
Ook worden er nieuwe faciliteiten gerealiseerd. Die zijn vooral van logistieke aard, waarbij met name de opslagfaciliteiten nieuw worden ingericht. Deze ontwikkelingen maken het voor FNsteel mogelijk verbeteringen te realiseren ten aanzien van werkomstandigheden, kwaliteit en efficiency.

De publieke betrokkenheid vanuit de gemeente Alblasserdam en ROM-D heeft een positieve bijdrage gehad op het proces om tot afspraken te komen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5