Foto: Bert Bons

Activiteiten in de Alblasserdamse bibliotheek tijdens de herfstvakantie

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de herfstvakantie zijn er een aantal leuke activiteiten te doen in de bibliotheek aan het Cortgene 2 in Alblasserdam.


Zo is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 tot 11.30 uur een open inloop van het Digilab. In het Digilab staat ontdekkend leren centraal. Tijdens de inloop komen drones, virtual reality, programmeren voor de allerkleinsten (4+) en programmeren voor iedereen vanaf 8 jaar aanbod.

’s Middags van 15.00 tot 16.30 uur brengt de bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek een bezoek aan de kinderboerderij De Plantage, met de ‘Bieb op Weg’. De Bieb op Weg een leuk kunstzinnig programma, ontwikkeld samen met de Kunstbus voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Wat er gedaan gaat worden is nog een verrassing, maar reken maar dat kinderen met een kunstwerk en vieze vingers naar huis gaan.

Op woensdag 20 oktober van 15.00 tot 16.00 uur is er Exodus Serpenti met ‘Wat ik later worden wil is….Wild life verzorg(ster)’. Er komt een verzorgster meer vertellen over een vogelspin, stierkikker, landschildpad en een Boa constrictor. Sommige dieren (de vogelspin niet) mogen de kinderen vasthouden en/of aaien. Aanmelden is verplicht. Deze activiteit is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Voor wie gek is op Minecraft heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging: Biebbouwers, de Minecraft Challenge. Deze kun je vanuit huis meedoen en de deelnemers maken kans op toffe prijzen.

Voor meer activiteiten, informatie en aanmelden: www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5