Afbeelding
Foto: Bert Bons

Activiteiten in de Alblasserdamse bibliotheek tijdens de herfstvakantie

Algemeen 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de herfstvakantie zijn er een aantal leuke activiteiten te doen in de bibliotheek aan het Cortgene 2 in Alblasserdam.

Zo is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 tot 11.30 uur een open inloop van het Digilab. In het Digilab staat ontdekkend leren centraal. Tijdens de inloop komen drones, virtual reality, programmeren voor de allerkleinsten (4+) en programmeren voor iedereen vanaf 8 jaar aanbod.

’s Middags van 15.00 tot 16.30 uur brengt de bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek een bezoek aan de kinderboerderij De Plantage, met de ‘Bieb op Weg’. De Bieb op Weg een leuk kunstzinnig programma, ontwikkeld samen met de Kunstbus voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Wat er gedaan gaat worden is nog een verrassing, maar reken maar dat kinderen met een kunstwerk en vieze vingers naar huis gaan.

Op woensdag 20 oktober van 15.00 tot 16.00 uur is er Exodus Serpenti met ‘Wat ik later worden wil is….Wild life verzorg(ster)’. Er komt een verzorgster meer vertellen over een vogelspin, stierkikker, landschildpad en een Boa constrictor. Sommige dieren (de vogelspin niet) mogen de kinderen vasthouden en/of aaien. Aanmelden is verplicht. Deze activiteit is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Voor wie gek is op Minecraft heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging: Biebbouwers, de Minecraft Challenge. Deze kun je vanuit huis meedoen en de deelnemers maken kans op toffe prijzen.

Voor meer activiteiten, informatie en aanmelden: www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden