Afbeelding
Foto: 123rf.com

Roetveegpiet gaat Zwarte Piet vervangen in Papendrecht

Algemeen 880 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht gaat tijdens de komende intocht van Sinterklaas de Zwarte Piet vervangen door de roetveegpiet.

Dat deelde burgemeester Annemiek Jetten mee tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 30 september.

De kwestie werd geruime tijd geleden al aangekaart door de fractie van D66 in Papendrecht. Fractievoorzitter Trijntje van Es had van de vorige burgemeester Aart-Jan Moerkerke de toezegging gehad dat hij in gesprek zou gaan met de organisatoren van de Sinterklaasintocht en daarbij het onderwerp van de Zwarte Piet aan de orde zou stellen.

Toen zij tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag vroeg naar de stand van zaken, kon Annemiek Jetten, de tijdelijke opvolger van burgemeester Moerkerke, meedelen dat er bij de komende intocht alleen roetveegpieten aanwezig zullen zijn.

“We weten nog niet hoe de intocht precies zal verlopen in verband met covid, maar er zullen in ieder geval alleen roetveegpieten bij zijn”, aldus burgemeester Jetten.

“Dat is fijn. We hopen dat covid het mogelijk maakt voor Sinterklaas om vanuit Spanje hiernaartoe te komen”, reageert Trijntje van Es van D66.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden