Afbeelding

Speciale aandacht in Papendrecht voor Valpreventieweek

Algemeen 147 keer gelezen

PAPENDRECHT • Van 27 september tot en met 3 oktober is de nationale Valpreventieweek. In Papendrecht wordt in deze week speciale aandacht geschonken aan valpreventie.

Inwoners van Papendrecht kunnen op de agenda van Puur Papendrecht kijken wat er zoal te doen is qua ontmoeten en bewegen. 

Zo zijn er iedere dinsdag en woensdag gratis beweegtrainingen voor 65-plussers in De Beweegtuin. Door actief te blijven bewegen, kunt u het risico op een val verkleinen. Beweging is bovendien goed voor uw bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust en verkleint de kans op depressieve- en angstgevoelens. 

De Beweegtuin Papendrecht is naast verzorgingscentrum ‘De Markt’ van Rivas. Aanmelden kan bij buurtsportcoach Angelique Tubbing: atubbing@online.nl of 06-18190388.

Valongevallen vormen een ernstig en toenemend probleem bij 65-plussers. Gemiddeld elke vijf minuten komt een oudere op de eerstehulpafdeling na een valongeval in of om het huis. De fysieke, sociale en maatschappelijke gevolgen hiervan zijn groot.

Door de verwondingen die men bij een val oploopt, verliezen senioren vaak een deel van hun vrijheid en kunnen ze niet meer doen wat ze zo fijn vinden. Denk aan spelen met de kleinkinderen of een stuk wandelen. Ook hebben veel mensen na een val meer hulp nodig van familie en hulpverleners.

Iedereen kan zelf veel doen om het risico op een val te verkleinen, waardoor je langer actief en zelfstandig blijft. Daarnaast spelen ook (zorg)professionals een belangrijke rol als het gaat om valpreventie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden