Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gemeente Papendrecht gaat helpen bij krijgen corona-toegangsbewijs

Algemeen 142 keer gelezen

PAPENDRECHT • Vanaf maandag 27 september start de gemeente Papendrecht met hulp bij het verkrijgen van een corona-toegangsbewijs, ook wel de coronapas genoemd.

Zo’n bewijs is met ingang van afgelopen zaterdag 25 september nodig als men bijvoorbeeld een evenement, sportwedstrijd, theatervoorstelling, café of restaurant bezoekt.

Inwoners van 13 jaar en ouder die moeite hebben met het zelf aanvragen van een digitale of papieren coronapas, kunnen daarvoor terecht in het gemeentehuis aan de Markt 22 in Papendrecht. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte zijn medewerkers van de gemeente aanwezig op de volgende dagen en tijden:

Maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur, vrijdagavond 1 oktober tussen 17.00 en 19.30 uur, maandag 4 oktober t/m vrijdag 8 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur en vrijdagavond 8 oktober tussen 17.00 en 19.30 uur

Een afspraak maken is niet nodig. Doordat de aanvraag soms wat meer tijd in beslag kan nemen, kan een wachttijd ontstaan.

De gemeente kan alleen helpen bij de aanvraag als men de Digid en identiteitsbewijs meeneemt én volledig is gevaccineerd tegen corona, hersteld is van corona (niet langer dan 180 dagen geleden) en negatief getest is op corona (niet langer dan 24 uur geleden). Wie een smartphone heeft, wordt gevraagd deze mee te nemen.

Wie geen DigiD heeft, heeft een BSN-nummer en postcode nodig. Daarmee een papieren versie aangevraagd worden via de corona telefoonlijn. Uw BSN nummer staat bijvoorbeeld op uw ID kaart, paspoort of zorgpas.

Flyer in de brievenbus
Elk huishouden in Papendrecht zonder brievenbussticker heeft of krijgt binnenkort een flyer over de coronapas in de brievenbus.

Kijk voor uitleg over bijvoorbeeld het corona-bewijs en de coronacheck-app op www.corona.steffie.nl. Daar staat het in eenvoudig Nederlands en in andere talen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden