Foto: Richard van Hoek

Soli Deo Gloria keert met concert ‘beetje terug naar normaal’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam gaf zaterdagmiddag 25 september een concert in Landvast. Deze middag kon het aanwezige publiek voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer genieten van de klanken van het fanfare orkest van de vereniging.


Onder leiding van dirigent Jurgen Nab speelde deze middag eerst opleidingsorkest Solide. Tijdens uitvoering van het stuk Little Yusuf (Ivo Kouwenhoven) liet solist Sebastiaan Lont op virtuoze wijze horen de eufonium bijzonder goed te beheersen. Dit instrument stond ook bij het optreden van het fanfare orkest weer in de schijnwerpers. Ditmaal tijdens de uitvoering van Shapes (Harry Jansen) toen Solist Gerbert Heijkoop, eveneens op eufonium de veelzijdige mogelijkheden van dit instrument aan het ruim aanwezige publiek liet horen.

Het was voor de muzikanten en het publiek weer even wennen om geen anderhalve meter te hoeven houden tot elkaar. Ook het spelen voor publiek was weer heel fijn om te doen. Voorzitter David van Kwawegen gaf tijdens de opening van het concert aan te hopen dat dit concert weer de opmaat mag zijn naar een serie verrassende en veelzijdige concerten van de vereniging die tijdens de coronacrisis bepaald niet stil heeft gezeten. Meer informatie over komende concerten, het volgen van muzieklessen, naschoolse projecten en het spelen bij een van de orkesten is te vinden op www.sdgalblasserdam.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5