• De ijsbaan van Papendrecht.
• De ijsbaan van Papendrecht. (Foto: Aangeleverd)

Overdekte ijsbaan nog één keer in Kerstvakantie naar Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De vriendenclub van de IJsbaan Papendrecht heeft besloten nog voor één keer de ijsbaan op de Markt in het centrum van Papendrecht te gaan opzetten. Dit gaat gebeuren van 17 december 2021 tot en met 9 januari 2022.


Jaren geleden startte een vriendenclub een stichting die de ijsbaan op de Markt in Papendrecht mogelijk heeft gemaakt tijdens de kerstvakanties. Er werd gekozen voor een transparante tentconstructie met sfeervolle verlichting en interieur. Zo konden de bezoekers altijd schaatsen met een hapje en drankje, ongeacht het weer.

De gemeente maakte dit samen met lokale ondernemers mogelijk door een forse bijdrage te leveren. De ijsbaan werd een enorm succes en vele duizenden kinderen hebben hier hun eerste rondjes geschaatst. De laatste jaren werd de baan zelfs exclusief beschikbaar gemaakt voor schoolschaatsen voor alle scholen in Papendrecht.

In 2019 was de Papendrechtse ijsbaan de eerste die de diesel slurpende aggregaten in de ban deed en overging op een groene stroom battery pack.

Na een lange reeks van leuke jaren werd de ijsbaan bij de laatste bezuinigingsronde uit de gemeentebegroting van Papendrecht geschrapt. Vorig jaar ging de ijsbaan niet door vanwege de maatregelen rondom Covid-19.

H.P. van Campenhout (oud-voorzitter) en Matthijs Keller (huidige voorzitter) hebben de vriendenclub nu zo gek gekregen nog eenmaal heel veel tijd en energie te steken in het opzetten en exploiteren van de ijsbaan.

Voor meer informatie: www.ijsbaanpapendrecht.nl of op Facebook: www.facebook.com/IJsbaanPapendrecht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5