Foto: Aangeleverd

Kennismaken met beroepen tijdens Kinderboekenweek in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Kinderboekenweek belooft in Alblasserdam weer een feestelijke week te worden met het uitdagende thema ‘Worden wat je wil’.


Met het busje van ‘ de Bieb op weg’ gaat de Bibliotheek Alblasserdam langs bij de Kinderboerderij De Plantage. Daarnaast kunnen kinderen bij de bieb kennismaken met allerlei beroepen met het programma ‘Wat ik later worden wil is…’.

Burgemeester
Afgelopen zomervakantie hebben veel kinderen met het Zomerpaspoort in de bibliotheek de burgemeester geholpen door een code te kraken om zo de gestolen ambtsketen weer veilig terug te brengen.

Uit alle juiste inzendingen is één winnaar getrokken, Jente ( 11 jaar) uit Alblasserdam. Jente is de gelukkige winnaar en mag een dagdeel meelopen met burgemeester Jaap Paans. Wat zij allemaal gaan doen, is nog een verrassing!

Tot slot komen in het programma ‘Wat ik worden wil is…’ ook andere leuke beroepen uitgebreid aan bod, zoals politieagent (6 oktober), bibliotheekmedewerker (12 oktober) en wildlife-verzorger (20 oktober). Voor meer activiteiten, informatie en aanmelden: www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-alblasserdam.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5