Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Congres in Drechtsteden over huiselijk geweld en dierenmishandeling

Algemeen 136 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Op maandag 4 oktober, Dierendag, komen professionals en organisaties uit de Drechtsteden bijeen op de Spuiboulevard om de aanpak van huiselijk geweld en dierenmishandeling te verbeteren.

Hoewel deze twee geweldvormen vaak gelijktijdig voorkomen, weten hulpverleners uit de humane en veterinaire hulpverlening niet altijd hoe ze goed kunnen helpen. Vorig jaar is een onderzoek uitgevoerd in Groningen naar een gezamenlijke aanpak tussen professionals uit beide sectoren, zodat mens en dier eerder en beter geholpen kunnen worden.

Uit dit onderzoek blijkt dat slachtoffers van huiselijk geweld hun vlucht vaak uitstellen omdat er ongeschikte opvang is voor het huisdier. Met als gevolg dat het slachtoffer en het huisdier langer in een onveilige thuissituatie verblijven. Ook wordt (het dreigen met) dierenmishandeling ingezet door plegers om de (ex-)partner te dwingen of te intimideren. Daarnaast kan er met dierenmishandeling worden gedreigd om zo kinderen stil te houden die slachtoffer zijn van seksueel misbruik.

Tijdens de voorlichtingsmiddag worden deze verbanden toegelicht door onderzoeker Roisin Downes uit Groningen, verkennen we mogelijke samenwerkingen en wordt er tijdens de paneldiscussie ingegaan op de verbetering van de gezamenlijke aanpak van huiselijk geweld en dierenmishandeling in de Drechtsteden. Daarnaast deelt een ervaringsdeskundige haar ervaringen, en hoe hulpverlening tekortschoot.

Zorgprofessionals (veterinair en voor mensen) kunnen zich aanmelden voor de voorlichtingsmiddag op 4 oktober tussen 14:00 en 16:30 uur via info@vogelnest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden