• Wethouder Arjan Kraijo tijdens de heropening van het skatepark.
• Wethouder Arjan Kraijo tijdens de heropening van het skatepark. (Foto: Peter Stam)

Skatepark langs Rijnstraat in Alblasserdam feestelijk heropend na opknapbeurt

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het skateparkje aan de Rijnstraat in Alblasserdam is vrijdag 17 september feestelijk heropend. In de afgelopen maand is het parkje voor 25.395 euro opgeknapt.


Aanleiding was een brief die werd verstuurd door Lucas Vogel (16) uit Alblasserdam. In een brief aan de gemeente liet Lucas weten dat de skatebaan versleten was en dat het tijd was voor iets nieuws. De gemeente nam contact op en inmiddels is de opknapbeurt een feit.

Er volgde na de brief van Lucas een gesprek met de briefschrijver en één van de jongerenwerkers van Jeugd-Punt. Dit leidde tot het plan voor de opknapbeurt die tussen 1 en 10 september is uitgevoerd. “Ik heb de brief vorig jaar gestuurd en nu is het geregeld. Ik vind dat het nog redelijk snel gegaan is. We hadden eigenlijk wel gerekend op drie jaar. Ik ben er heel tevreden mee,” vertelde Lucas vrijdag.

Stepjes
Het skateparkje werd in 2003 geopend. De deklaag van het asfalt was sinds die tijd niet meer vernieuwd. Wel vond er in 2014 een opknapbeurt plaats. Dit jaar is het asfalt op het park en op het pad naar het bruggetje richting de Blokweersingel vernieuwd. Verder zijn er twee nieuwe toestellen geplaatst.

Vrijdagmiddag werd het parkje officieel in gebruik genomen. Wethouder Arjan Kraijo arriveerde op zijn elektrische chopper, waarmee hij zich tegenwoordig door het dorp verplaatst, en sprak de aanwezigen toe. Vervolgens werd het startsein voor ingebruikname gegeven. Enkele tientallen kinderen kwamen met (vooral) stepjes, maar ook met skateboards om gebruik te maken van de skateonderdelen.

Goede samenwerking
Diederick Pruijsen van de gemeente Alblasserdam sprak lovend over de samenwerking tussen de briefschrijver, de jongeren en het jongerenwerk en de afdeling buitenruimte van de gemeente. “We hebben goed gebruik kunnen maken van elkaar. Alles is goed en soepel verlopen.”

Kosten
De kosten voor een nieuwe deklaag (asfalt) zijn 6490 euro, exclusief BTW. Kosten voor het demonteren en terugplaatsen bestaande toestellen en het leveren en plaatsen van twee nieuwe toestellen zijn 18.905 euro, exclusief BTW.

Halfpijp
De halfpijp aan de Vondellaan is ook aan vervanging toe. Hierover wordt inmiddels nagedacht. Daarbij wordt naar de totale inrichting van de omgeving gekeken, inclusief de jongerenontmoetingsplek.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5