<p>• Adrie en Wout.</p>

• Adrie en Wout.

(Foto: Peter van der Spoel)

Opmerkelijke ‘vondsten’ bij 10e opruimactie in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De tiende opruimactie die zaterdag gehouden werd door ‘Alblasserdam Schoon’ heeft dankzij 107 deelnemers weer enkele bijzondere ‘vondsten’ opgeleverd.


“Het was schitterend mooi weer en hartverwarmend om al die enthousiaste deelnemers bezig te zien”, begint organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon.

“Opvallend was dat ik weer diverse keren te horen kreeg: het valt best mee wat er aan afval ligt”, vervolgt Peter. Toch werden er enkele opmerkelijke zaken gevonden. “Bij het Lammetjeswiel werden door de familie Van der Linden en de kids van Brand de volgende zaken mee naar huis gebracht: een winkelkar van Dirk zonder schuifje aan de ketting, die we meteen hebben afgeleverd bij Dirk. En een verkeersbord met pijl zoals je ze bij vluchtheuvels ziet. Het ding woog 14 kilo.”

Behalve het gebruikelijke afval hebben de kinderen in totaal 275 blikjes, flesjes en pakjes bij elkaar geraapt. De familie Van ‘t Hof had een complete kinderwagen gevonden. Ook die ging naar de gemeentewerf. Twee jongens vonden een kratje met lege flesjes bier en hadden zo een mooie bijverdienste. Er was ook nog een gitaar in twee stukken gezien.

Peter: “Ik heb twee keer met de bus naar de gemeentewerf gereden en het resultaat was drie overvolle rolcontainers vol met zakken vuil. Ik heb alles gewogen voordat het de container in ging en tot mijn verbazing bleek dat er toch maar even 250 kilo rotzooi is opgehaald. Rotzooi die door medemensen meedogenloos op straat wordt gegooid.”

De volgende opruimactie van Alblasserdam Schoon staat gepland voor 15 januari 2022.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5