• De koffieochtend van de woongroep ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.
• De koffieochtend van de woongroep ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Foto: Bert Bons

Woongroep Appeldreef in Papendrecht viert 25-jarig jubileum: ‘Zo leuk om met elkaar om te gaan’

Algemeen 623 keer gelezen

PAPENDRECHT • De leden van woongroep Appeldreef hebben op donderdag 16 september hun 25-jarig jubileum gevierd.

De bewoners van het complex aan de Espenhof in Papendrecht genoten ’s morgens van koffie met gebak in de tent die in de binnentuin geplaatst was. ’s Middags gingen ze naar de Theetuin in Rijsoord voor een gezellige High Tea.

Ongeveer driekwart van de bewoners van de 24 appartementen is lid van de woongroep, die geregeld bij elkaar komt voor gezellige activiteiten. “Drie keer per week drinken we koffie, op zondag drinken we altijd een borreltje en op maandagavond is onze vaste sjoelavond”, somt voorzitter Trudy Scheurkogel van de woongroep op.

Nog meer activiteiten
Door corona was het aantal activiteiten tijdelijk wat minder, maar nu de versoepelingen doorgevoerd zijn, zullen de knutselclub, de Skip-Bo avonden en de gezamenlijke maaltijden weer snel op gang komen. Vast op de jaaragenda staan de Sinterklaasavonden met lootjes trekken en zelfgemaakte gedichten en activiteiten rond Kerst en Oud en Nieuw.

Geregeld worden er spontaan gezellige activiteiten georganiseerd. Deze gezamenlijke activiteiten vinden meestal plaats in één van de appartementen in het complex, die hiervoor vrij gehouden wordt.

Verjonging
“Het is leuk om te zien dat er in de afgelopen maanden wat verjonging was”, vertelt Sophia Schilt, secretaris van de woongroep. In het afgelopen jaar zijn zes appartementen vrijgekomen doordat bewoners soms noodgedwongen moesten vertrekken of kwamen te overlijden. “Daardoor is er nu weer wat ruimte vrijgekomen op onze lijst met aspirant-leden. Op dit moment staan er maar twee mensen op de wachtlijst.”

“Sommige mensen zeggen dat we een commune zijn, maar dat is natuurlijk onzin”, vervolgt Trudy. “Bij alles wat we gezamenlijk doen, ligt de nadruk op gezelligheid. Je hoeft niet alleen te zijn. Het is zo leuk om met elkaar om te gaan en samen dingen te doen.”

Aanmelden
Woongroep Appeldreef is voor mensen van 55 jaar of ouder in een één- of tweepersoons huishouden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Woonkeus Drechtsteden of via het secretariaat van de woongroep.

Er is geen zorg in het complex aan de Espenhof. Het zijn normale, zelfstandige woonruimtes. Bewoners kunnen uiteraard wel hun eigen ondersteuning of wijkverpleging inzetten. En hoewel de woongroep geen directe mantelzorgers voor elkaar zijn, wordt er indien nodig naar elkaar omgezien.

Voor meer informatie of aanmelding kan contact worden opgenomen met Sophia Schilt via s.schilt@telfort.nl of 06-44796651.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden