Foto: nl.123rf.com

OP wil dat Papendrecht zich aansluit bij Plastic Peuken Collectief

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil dat de gemeente zich aansluit bij het Plastic Peuken Collectief.


Het Plastic Peuken Collectief zet zich in om sigarettenpeuken uit de leefomgeving te halen. De organisatie roept de overheid op om de nodige stappen te zetten richting een verbod op plastic in filters, zodat het probleem bij de bron wordt aangepakt.

Onafhankelijk Papendrecht vindt dat de gemeente Papendrecht zou zich kunnen aanmelden als partner van het Plastic Peuken en het collectief financieel ondersteunen.

“Het zou reuze prachtig zijn als dit tot een succesvolle samenwerking mag én kan leiden. Het is dan van belang dat de gemeenteraad hierbij betrokken wordt”, aldus Ruud Lammers van de fractie van Onafhankelijk Papendrecht. 

De gemeente Papendrecht kent een paar honderd mensen die zich hebben laten registreren als Zwerf Afval Pakker. “Het behoeft geen betoog dat het voor de hand zou liggen om de samenwerking met het Plastic Peuken Collectief te faciliteren”, vervolgt OP.

Tot slot meldt OP dat Papendrecht niet slecht op de kaart staat voor wat betreft het aantal gevonden sigarettenpeuken. Dat is de verdienste van Ingrid van Os. Volgens de factsheet Plastic Peukmeuk 2021 staat de gemeente Papendrecht op de tweede plaats in de Top 50 van gemeenten in Nederland met de meeste opgeruimde sigarettenfilters.

“Dat is de verdienste van de Papendrechtse Ingrid van Os”, weet Ruud Lammers. “Hieruit blijkt niet alleen een grote betrokkenheid, maar ook een grote inzet om Papendrecht schoner en sigarettenfiltervrij te krijgen en daarvoor ook daadwerkelijk inspanningen te getroosten.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5