• Kees Jongmans.
• Kees Jongmans. (Foto: Aangeleverd)

PvdA draagt Kees Jongmans voor als wethouder in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De PvdA in Alblasserdam draagt op de gemeenteraadsvergadering van 28 september Kees Jongmans voor als wethouder.


Hij volgt daarmee Dorien Zandvliet op, die namens de PvdA deel uit maakte van het college van B&W vanaf 2014. Mevrouw Zandvliet legde in het najaar van 2020 om gezondheidsredenen tijdelijk haar werk neer. Nu heeft zij besloten niet terug te keren als wethouder. Kees Jongmans verving haar sinds 15 december 2020 en wordt nu door de PvdA voorgedragen als wethouder tot aan einde van de huidige zittingsperiode van de raad (tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022).

De PvdA betreurt het vertrek van Dorien Zandvliet, gezien haar voortreffelijke staat van dienst als wethouder en haar grote sociale betrokkenheid bij het dorp en de inwoners, maar respecteert uiteraard haar besluit en wenst haar alle goeds toe in haar verdere loopbaan.

Kees Jongmans heeft zich in relatief korte tijd goed ingewerkt als wethouder en zich een bekwam bestuurder getoond. Zijn benoeming zal zorgen voor bestuurlijke continuïteit in een situatie waarin er, na het vertrek van de SGP, sprake is van een minderheidscollege.

Kees Jongmans is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder voor de PvdA in de gemeente Roosendaal geweest, met onder meer de portefeuilles zorg & welzijn, jeugd en onderwijs. Daarnaast heeft hij brede ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5