• Het terras van Willaerts.
• Het terras van Willaerts. (Foto: Aangeleverd)

Terrassen Grand Café Willaerts en Il Mercato uit Papendrecht in landelijke top 100

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Grand Café Willaerts en Il Mercato uit Papendrecht staan beide in de Misset Horeca Terras Top 100 van 2021. Dat maakte het horecavakblad Misset Horeca bekend in de jaarlijkse Misset Horeca Terras Top 100. Grand Café Willaerts staat bovendien landelijk op de 66e en Il Mercato op de 53e plek van de beste terrassen van Nederland.


“Wij zijn ontzettend blij en trots met dit resultaat”, zegt eigenaar Bjorn van Dijl van de Willaerts Group. De vakjury zei over Il Mercato: “Schoon en verzorgd terras. Echte horecavaklui, dat merken we vanaf minuut één. Service with a smile, zoals het hoort.”

Uit het boekje
Over Grand Café Willaerts kwam er in het rapport naar voren: “Gedurende het hele bezoek was de bediening op een prettige manier onopvallend aanwezig. Alles aan tafel gebeurt hier zoals uit het boekje. Zo worden glazen wijn aan tafel uitgeschonken in plaats van al gevuld neergezet. En steeds met een glimlach. Dit bedrijf laat een zeer professionele indruk achter. Het is verzorgd en schoon, de entourage is mooi en de medewerkers weten wat ze doen en zijn goed met de gasten bezig.”

De Misset Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bijvoorbeeld op een pretpark), er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn.

Afgelopen maanden zijn alle terrassen twee keer beoordeeld door een vakjury. Tijdens deze bezoeken, die anoniem plaatsvonden, letten juryleden op tientallen aspecten van het terras: van ontvangst en het te woord staan door medewerkers tot aan werkwijze, snelheid, hygiëne en afrekenen. Op basis van de behaalde resultaten is de Top 100 samengesteld.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5