• Burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette (v.l.n.r.).
• Burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette (v.l.n.r.). (Foto: Aangeleverd)

Stichting overhandigt maquette Schutsluis Alblasserdam aan burgemeester Paans

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans heeft dinsdagavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering een maquette van de Schutsluis in Alblasserdam in ontvangst genomen.


De maquette maakt een zichtbaar onderdeel uit van de discussie die komende zaterdag in De Rederij gevoerd zal gaan worden over de terugkeer van een sluis op de Dam in Alblasserdam.

De burgemeester werd tijdens de overdracht voorgelicht door Dirk Hamer. Hij is gepensioneerd en was vroeger werkzaam bij Van Oord en onder andere betrokken bij het Afsluitdijkproject. Hij is lid van Stichting Schutsluis Alblasserdam, die zich vooral sterk maakt voor het verleggen van de primaire waterkering met vloeddeuren in de mond van de buitenhaven. 

De dijk in het centrum moet ongeveer de lengte van de burgemeester omhoog in het kader van het hoogwater beschermingsprogramma van Delta Commissaris Peter Glas. De herbouw van de schutsluis is dan een meekoppelkans. De sluis keert dan tot 2,5 meter boven NAP en schut voor de Dam naar boezempeil van 0,9 meter onder NAP.

Komende zaterdag 11 september is de maquette van de sluis onderdeel van het debat van de burgemeester met de gemeenschap. Er vindt dat een discussie plaats over de stelling: ‘Alblasserdam is pas af als de Dam in de Alblas open is voor de recreatievaart’.

Op de foto van links naar rechts burgemeester Paans, fractievoorzitter Arco Strop van het CDA, Arie den Boer van Stichting Schutsluis Alblasserdam en Ger de Goede, maker van de maquette. Freek de Gier van het burgerinitiatief schutsluis ontbreekt op deze foto.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5