met video’s

Politie geeft bewakingsbeelden vrij van geweldsincidenten in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft dinsdagavond bij televisieprogramma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden openbaar gemaakt van een reeks geweldsincidenten in Zuid-Holland, waaronder ook in Alblasserdam. 


In Alblasserdam werd in het laatste weekend van augustus aan de Boezem rond 1.30 uur ’s nachts een explosief achtergelaten en tot ontploffing gebracht. Aan de Merelstraat werd kort daarna ook een explosief ontdekt.

Een dag later werd in Alblasserdam iets voor 03.30 uur brand gesticht bij een pand aan de Edisonweg. 

Na de uitzending van Opsporing Verzocht 31 augustus heeft de politie een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere bedreigingen. Ook een 24-jarige Amsterdammer is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie op De Boezem en het plaatsen van het explosief aan de Merelstraat, beide in Alblasserdam.  

Een mogelijk scenario is dat de incidenten gerelateerd zijn aan een onderschept cocaïnetransport eerder deze zomer. Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp voor zes dagen ontvoerd en mishandeld. Deze ‘vergisontvoering’ bleek later slechts het begin van een reeks incidenten.


Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5