<p>&bull; Hondeneigenaren willen bij het Lammetjeswiel een strandje voor honden.</p>

• Hondeneigenaren willen bij het Lammetjeswiel een strandje voor honden.

(Foto: Bert Bons)

Stichting Hondeneigenaren Alblasserdam boos over uitblijven toestemming hondenstrandje

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Leden van de Stichting Hondeneigenaren Alblasserdam zijn boos omdat ze na een jaar lobbyen nog geen toestemming hebben voor een hondenstrandje bij het Lammetjeswiel in hun dorp.


In een brief aan de raadsleden van Alblasserdam schrijven ze dat oud-wethouder Peter Verheij een mondelinge toezegging heeft gedaan voor zo’n strandje en dat hij het ‘een top-idee’ vindt. De stichting schrijft: ‘Want immers komen er door een hondenstrandje meer hondeneigenaren tijdens de zomer in het Lammetjeswiel, die toch vaak zaken als eerst signaleren, denk dan bijvoorbeeld aan vandalisme, drugsgebruik etc.’

Bezwaren
Probleem is dat twee andere organisaties het er niet mee eens zijn, blijkt uit de brief. De Groene Long is geen voorstander van een hondenstrandje omdat vlooienmiddel de waterfauna beschadigt. En de visvereniging is bang dat er ruzies zullen ontstaan tussen vissers en hondeneigenaren.

Vissers
De stichting vindt dat de vissers al voldoende plekken hebben waar zij kunnen vissen: ‘de vereniging zit langs de Alblas, de boezem, het Rijzewiel, het Lammetjeswiel (ook aan de overkant) en tegenwoordig ook achter de oude Katholieke kerk’. Het bezwaar van De Groene Long vindt de stichting ook niet overtuigend, omdat volgens de leden ook zonnebrandcrème en parfum slecht zijn voor de waterfauna.

Volgers
De leden van de stichting vinden het ‘eigenaardig (...) dat twee andere verenigingen mogen beslissen over een hondenstrandje’. In de brief melden ze dat hun stichting inmiddels meer dan vijfhonderd volgers heeft op Facebook en ongeveer tweehonderd op Instagram. Ze hopen dat de raadsleden een hond- en diervriendelijk besluit zullen nemen.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5