Foto: Aangeleverd

Speurtocht voor kinderen in Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Jeugdland Alblasserdam gaat in de week van 2 tot en met 8 augustus proberen een wereldrecord te verbreken met de grootste groene speurtocht ter wereld. 


Jeugdland nodigt kinderen uit om in Park Huis te Kinderdijk deel te nemen aan deze speurtocht. Om kinderen lekker buiten in de natuur te laten zijn doopt Jeugdland Alblasserdam speciaal voor Zomerpaspoorthouders het Park Huis te Kinderdijk deze zomer twee maal om tot een Sprookjesbos. Maar ook kinderen die geen Zomerpaspoort hebben kunnen meedoen aan de groene speurtocht. 

Koos de Koala
Op meer dan honderd locaties in Nederland gaan kinderen van 4 jaar tot 10 jaar met de ouders de natuur in en beleven samen met Koos de Koala een avontuur. Koos de Koala is bekend van de YouTube hit Koos & Moos. Met zijn mensenvriend Moos gaat Koos op zoek naar antwoorden over de natuur en het milieu. Kinderen leren van hen hoe we beter voor de aarde kunnen zorgen en ontdekken wat ze zelf kunnen doen.

App nodig
Deze zomer is Koos zijn huis kwijt geraakt in Park Huis te Kinderdijk. Tijdens de speurtocht kunnen kinderen hem helpen zijn huis terug te vinden. Onderweg leren ze veel over de natuur. Van maandag 2 tot en met zondag 8 augustus kunnen deelnemers zelf een moment kiezen waarop ze willen meedoen. Voor de start is het nodig de gratis Soekky stories app te downloaden via google play of appstore. Meedoen is gratis, ook voor ouders of begeleiders. Het park ligt achter Huis te Kinderdijk aan Oost-Kinderdijk 191. Het is bereikbaar via de Van Hogendorpweg en de Lekstraat.

In het kader van het Zomerpaspoort Alblasserdam worden er de hele zomer activiteiten aangeboden door diverse verenigingen en stichtingen uit Alblasserdam.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5