<p>&bull; Naomi Visser tijdens een van haar vloeroefeningen op het WK Turnen, oktober 2019.</p>

• Naomi Visser tijdens een van haar vloeroefeningen op het WK Turnen, oktober 2019.

(Foto: Dutch Gymnastics)

Teleurgestelde Papendrechtse turnster Naomi Visser richt zich nu op WK

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse turnster Naomi Visser trainde tot en met woensdag 14 juli nog keihard, in de hoop als reserve te kunnen afreizen naar de Olympische Spelen. Als gevolg van een positieve coronatest mocht ze helaas niet mee, hoorde ze vorige week donderdag.


De technische staf van de KNGU heeft besloten om Visser, eerste reserve van het damesteam, definitief niet af te laten reizen naar de Olympische Spelen in Tokio. De strikte regels vanuit de Japanse overheid en het risico op quarantaine van de reserveploeg hebben de doorslag gegeven voor dit besluit.

Coronatest
Op donderdag 15 juli vloog het damesteam zonder Visser naar Tokio. De negentienjarige turnster werd eerder dit jaar positief getest op corona. Een recente test was weer positief, waardoor meereizen niet mogelijk was. Ondanks het feit dat ze daarna meerdere keren negatief testte, koos de technische staf voor zekerheid door haar niet naar Tokio te laten reizen.

Tweede teleurstelling
Visser zegt het besluit van de KNGU te begrijpen, maar het er wel moeilijk mee te hebben. Het is de tweede grote teleurstelling voor haar. Na de kwalificatiewedstrijden oordeelde de keuzecommissie van de KNGU dat ze niet als deelneemster maar als reserve was aangewezen.

Ervoor gegaan
De uitslag van de nieuwe positieve test kwam op zondag 11 juli. Terugblikkend op de afgelopen dagen zegt de turnster: “Het blijft dubbel. Op sommige momenten kan ik me erbij neerleggen, op andere momenten heb ik het er nog moeilijk mee, dan voel ik vooral teleurstelling. Ik had er vier jaar naartoe gewerkt. Toen ik in 2017 naar het Nationaal Trainingscentrum in Heerenveen ben overgestapt, ben ik er echt voor gegaan.”

WK
Ondanks alles blijf ze gemotiveerd om het in 2024 wel voor elkaar te krijgen. “Het aankomend WK wil ik laten zien dat ik daar echt wil staan. Dat is in oktober, ook in Japan. Maar ik ben wel bang dat ik dan tegen hetzelfde aanloop.”

Spelen op tv
De afgelopen dagen nam Visser vrij van haar trainingen, maar ze zegt: “Ik ga weer snel beginnen voor het WK. Ja, ik kijk zeker naar de spelen op tv, vooral naar turnen, maar ook wel naar andere sporten als dat een keer uitkomt. Nu ben ik onderweg naar een vriendin, we gaan lekker shoppen.”

Elze Geurts
Tweede reserve Elze Geurts, die op 15 juli wel naar Tokio is afgereisd, is nu de enige reserve van het Nederlandse damesteam. Er kan geen vervangster aangewezen worden voor Visser.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5