• De school komt tijdelijk te huur voor mensen op zoek naar woonruimte, ondernemers en maatschappelijke organisaties.
• De school komt tijdelijk te huur voor mensen op zoek naar woonruimte, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Foto: stockfoto 123rf.com

Alblasserdam maakt tijdelijk wonen en ondernemen vanuit oude school mogelijk

Algemeen 327 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De voormalige basisschool De Loopplank in Alblasserdam mag tijdelijk gebruikt gaan worden door ondernemers, maatschappelijke organisaties en mensen die (tijdelijke) woonruimte zoeken. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo in een memo aan de gemeenteraad.

Nu de leerlingen van De Loopplank hun intrek hebben genomen in De Twijn, staat de oude school aan de Pieter de Hoochplaats leeg en is deze weer in vol eigendom van de gemeente gekomen. Het college werkt aan een plan voor verkoop van het gebouw, overeenkomstig het door de raad vastgestelde grond- en vastgoedbeleid. 

Leegstandsbeheerder
Totdat het gebouw verkocht wordt, wil het college verloedering voorkomen. Verhuur zal gebeuren via leegstandsbeheerder Ad Hoc Beheer. Als mogelijke gebruikers noemt het college, naast bewoners: atelierhouders, maatschappelijke organisaties (zoals educatieve, (para)medische, (sociaal-)culturele, levensbeschouwelijke en religieuze voorzieningen, onderwijsvoorzieningen, kinderdagverblijven en kinderopvang) en ondernemers uit branches zoals onder meer ICT, marketing, consultancy, accountancy en webdesign.

Parkeren
Het college verwacht dat de uitbreiding van het tijdelijk gebruik geen overlast zal opleveren voor de omgeving. Het tijdelijk gebruik voldoet ook aan de parkeernormen en levert geen hogere parkeerdruk op dan het gebruik als basisschool. Mocht er toch sprake zijn van calamiteiten, dan zal Ad Hoc Beheer optreden als contactpersoon voor omwonenden.

Woningen
In de toekomst wil het college op de locatie van de school een combinatie van wonen met een wijkgebonden maatschappelijke voorziening laten realiseren.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 14 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden