Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Sven (middenvoor) regelde bekers en medailles voor alle deelnemers.</p>

• Sven (middenvoor) regelde bekers en medailles voor alle deelnemers.

(Foto: Aangeleverd)

Twaalfjarige Sven uit Papendrecht organiseerde eigen voetbaltoernooi

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De twaalfjarige Sven Bouman uit Papendrecht hield zondag 11 juli een door hemzelf georganiseerd voetbaltoernooi, de ‘Energy Voetballeague’.


“We voetballen vaak in de straat”, vertelt Sven. “Iemand vroeg: zullen we een wedstrijd houden, dan kunnen we prijzen kopen enzo.” Sven besloot toen zelf een toernooi te organiseren. Hij regelde een scheids- en grensrechter en iemand voor het score-bord. “Er waren drie teams. In elk team zat een vriend van mij. Zij hebben zelf deelnemers voor hun team gezocht.”

Groot applaus
Sven vroeg alle deelnemers om 1 euro te betalen. “Daarvan kon ik eten, drinken en prijzen betalen. Ouders gaven ons ook eten en drinken. We hadden een partytent en ouders en ook andere kinderen kwamen kijken. Na afloop kregen we een groot applaus, dat vond ik erg leuk.”

Opgeruimd
De jongens kozen het voetbalveldje naast de Albert Heijn als plek voor hun wedstrijdjes. “Daar hangen vaak jongeren rond die afval achterlaten. We hebben een dag voor het toernooi alles opgeruimd. We zijn daar drie uur mee bezig geweest. Het toernooi was heel leuk, ik hoop dat we het volgend jaar weer kunnen doen.”

Paris Saint-Germain
Grote voorbeelden van Sven zijn Neymar en Mbappé en van Paris Saint-Germain. “Zij doen leuke trucjes, daar kan ik veel van leren. Ik hoef niet per se profvoetballer te worden, maar ik wil wel graag een goede straatvoetballer worden, als hobby. Ik ben lid van vv Drechtstreek in Papendrecht.”

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier