Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De laatste diploma-uitreiking op De Willem was anders, maar niet minder feestelijk.</p>

• De laatste diploma-uitreiking op De Willem was anders, maar niet minder feestelijk.

(Foto: Udo Wosgien )

Bijzondere diploma-uitreiking Willem de Zwijger College, met ‘Diploma Crew’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • ‘De Willem Diploma Crew’ zorgde op vrijdag 16 juli voor een bijzonder diploma-uitreiking; met een bus trok een groep docenten langs de geslaagden, inclusief rode loper en ballonnenbogen.


De laatste lichting examenkandidaten, die in Tijdvak 3 geslaagd waren, kregen hun diploma op een feestelijke manier thuisbezorgd. Ook de leerling, die al eerder geslaagd was, maar vanwege quarantaine niet bij zijn diploma avond van woensdag 7 juli kon zijn, kreeg bezoek. 

‘Keihard geslaagd’
‘De Willem Diploma Crew’, een groep enthousiaste docenten, stapte in een bus met de letters: ‘Keihard geslaagd’. Eerst oefende de crew het ritueel voor de school, zodat dit bij de leerlingen voor de deur vlekkeloos zou verlopen. De route zat niet helemaal mee, want er waren geregeld wegafsluitingen, omleidingen en te krappe straten. Sommige leerlingen woonden in straatjes waar onmogelijk een bus in kon. De vijftien docenten vonden toch steeds weer een oplossing.

Rode loper
De leerlingen werden met behulp van een megafoon uit huis ‘geroepen’ en er verzamelde zich steeds een kleine menigte voor de bus. Uit de bus kwamen bij iedere stop een rode loper met afzettingen, tafel, stoel, ballonnenbogen en uiteraard het diploma. De afdelingsmanager, coach en vakdocenten stonden paraat voor de bus. Onder luid applaus werd de leerling naar de tekentafel geleid en daar vond het officiële moment plaats. Na elke uitreiking werd de entourage zo snel mogelijk weer ingepakt en vertrok de bus naar de volgende kandidaat.

Drie tijdvakken
Er waren in het afgelopen corona-schooljaar voor de leerlingen in het Voortgezet Onderwijs drie tijdvakken om examen te doen. Op het Willem de Zwijger College waren de diploma-uitreikingen van Tijdvak 1 en 2 op maandag 5 juli (havo), dinsdag 6 juli (vmbo/mavo) en woensdag 7juli (vwo). Door middel van een ‘Walk Through’ door de school kregen deze leerlingen hun felbegeerde diploma uitgereikt.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier