Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: 123rf.com

Papendrecht gaat veteranen eren met witte anjers perk

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Er gaat binnenkort een witte anjers perk gerealiseerd worden in Papendrecht. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond 13 juli besloten.


De fractie van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) had een motie ingediend om een witte anjers perk mogelijk te maken. Raadslid Sandra Verdoorn van het PAB verwees daarbij naar de Tweede Wereldoorlog, toen de witte anjer voor het eerst gedragen werd op de verjaardag van Prins Bernhard. Het was een protestactie tegen de bezetter.

Later is de witte anjer het symbool geworden van erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen. “Militairen en veteranen het verdienen dat in onze gemeente zichtbaar is dat wij hen blijven erkennen en waarderen”, vindt het PAB en daarom moet er een geschikte plek gevonden worden om zo’n perkje te realiseren.

Bij dit perkje moet dan een informatiebord geplaatst worden met uitleg over de betekenis van het symbool van de witte anjer en de veteranen. Alle partijen schaarden zich achter het idee van het PAB. 

Het liefst zou het PAB het perkje willen realiseren op De Markt, in het centrum van Papendrecht. Ook D66 voelde daar wel iets voor, maar het is nog maar de vraag of dat kan. Het gemeentebestuur van Papendrecht gaat op zoek naar een geschikte locatie. Het centrum of een van de parken worden genoemd als meest logische opties.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier