• De overdracht van de tafeltennistafel, met op de achtergrond de betrokkenen, met in het midden wethouder Johan Quik.
• De overdracht van de tafeltennistafel, met op de achtergrond de betrokkenen, met in het midden wethouder Johan Quik. Foto: Bert Bons

Nieuwe tafeltennistafel in zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 436 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Dankzij een bijdrage van stichting Hou Zwembad Schoonenburg Open staat er sinds kort een nieuwe, stevige tafeltennistafel op het buitenterrein van zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland.

De officiële overdracht vond woensdagmiddag plaats, in het bijzijn van wethouder Johan Quik en enkele afgevaardigden van het zwembad en de stichting. Ook waren er kinderen die een potje ‘tafelen’ speelde.

Bij de overdracht refereerde Gezinus Goeree van de stichting nog aan de actie van 5Yes, waardoor het zwembad in het verleden kon blijven voortbestaan. “Als stichting willen we blijven bijdragen aan een mooi en veilig zwembad. het schenken van deze tafel is daar een voorbeeld van”, aldus Gezinus.

Wethouder Johan Quik van de gemeente Molenlanden vertelde dat hij heel blij is met de inspanningen van de stichting. “Zo blijft de kwaliteit van het zwembad goed.”

Verder ging hij nog even in op de toekomst van het zwembad. De gemeente Molenlanden wil de zwembaden laten verzelfstandigen. Sommige zwembaden in de gemeente hebben hierin al stappen gezet, maar gesprekken tussen zwembad Schoonenburg en de gemeente moeten nog op gang komen.

Onzekerheid dus, voor zwembad Schoonenburg. Maar wethouder Quik nam een voorschot op die besprekingen door te beloven dat het zwembad niet zal sluiten zolang hij wethouder is. “Het is echt een issue voor mij, ik wil me er hard voor maken dat het zwembad open blijft”, aldus wethouder Quik tijdens de overdracht van de tafeltennistafel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 3 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Elthetomarkt in Alblasserdam brengt 2100 euro op Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden