Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Het buurmoment in de Blokmakerstraat.</p>

• Het buurmoment in de Blokmakerstraat.

(Foto: Aangeleverd)

Mooie reactie op bewonersinitiatieven in twee straten in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Buurmomenten in de Blokmakerstraat en de Bilderdijkstraat hebben deze week tot veel leuke reacties en ontmoetingen geleid.


Dinsdagavond was dus het buurmoment in de Blokmakersstraat en woensdagmiddag was er op verzoek van een bewoonster een speelmiddag in de Bilderdijkstraat, met ook ruimte voor volwassenen om elkaar te ontmoeten.

Blokmakerstraat
Drie buurvrouwen uit de Blokmakersstraat willen zich inzetten voor beter contact in hun straat. Ze besloten om zich aan te melden als Lief & Leedstraat bij Stichting Welzijn Alblasserdam. Hennie Hage: “Er kwamen nieuwe bewoners in de straat wonen en we wilden ze graag een warm welkom geven. Dat kan ik natuurlijk vanuit mezelf doen, maar namens de hele straat is toch nog mooier.”

Nadat de Blokmakersstraat gestart was als Lief & Leedstraat op 2 juni kregen de dames de smaak te pakken. Ze gaven te kennen dat ze graag een buurmoment wilden organiseren. Dorpsmakelaar Marion Korteland van Stichting Welzijn Alblasserdam heeft hieraan bijgedragen: “Fijn wanneer bewoners elkaar stimuleren om een straat nog mooier te maken. We zijn erg blij dat deze buitenactiviteiten weer mogelijk zijn en helpen graag!”

Voorafgaand aan het buurmoment zijn alle buren aan de hand van een flyer uitgenodigd, Evelien Dijk: “We hebben bij iedereen aangebeld en de flyer overhandigd. Zo krijg je al een completer beeld en gezicht bij de mensen uit de straat.”

Tijdens het buurmoment zijn er over de hele avond bezien zeker 30 bewoners langsgekomen. Ook werd iedereen verrast met zelfgebakken Syrische koekjes van een echtpaar uit de straat. En er waren door de SWA gesponsorde ijsjes voor de kinderen. “Zo leuk om de andere kant van de straat ook te zien, ik wist bijvoorbeeld helemaal niet dat zij bij ons in de straat woont”, vertelt Hetty van der Pijl terwijl ze wijst naar een jonge vrouw naast haar. De dames en alle aanwezigen vonden het zeker een geslaagde actie.

Bilderdijkstraat
Een dag later, op woensdagmiddag 30 juni, vond er een ander bewonersinitiatief plaats in Alblasserdam. Twee jaar geleden was de speeltuin bij de Bilderdijkstraat gerenoveerd. Tijdens de opening waren er spellen voor de kinderen, ijsjes, koffie en thee voor de volwassenen. Hanneke Griep leek het een goed idee om voor de zomervakantie te kijken of dit nog een keer zou kunnen. Hiervoor benaderde ze SWA.

Hanneke Griep: “Het is een kinderrijke buurt, en ik wilde niet zelf beslissen tot waar de kinderen wel en niet mochten komen. Daarom heb ik een week vooraf in de speeltuin een uitnodiging opgehangen. Zodat de kinderen die hier graag spelen in ieder geval op de hoogte waren.”

Harro Beugelink, vitaliteitscoach van Stichting Welzijn Alblasserdam vervolgt: “De kinderen stonden al helemaal startklaar toen we aankwamen. En toen we klaar waren werden we uitgebreid uitgezwaaid. Erg leuk om te zien dat de kinderen hebben genoten en goed in de benen waren. Ook de samenwerking met het ABC-team was erg fijn, gezien het grote aantal kinderen.” Er waren zo’n 70 kinderen aanwezig en 20 volwassenen.

“In het zomerpaspoort welke volgende week online komt zijn ook dergelijke activiteiten voor kinderen opgenomen”, vertelt Marion Korteland. “Bijvoorbeeld iedere dinsdagmiddag in de zomervakantie is er Speelgoed & Spraakmakers. Op zes verschillende locaties wordt deze activiteit gehouden, met de kinderen worden er spellen gespeeld, waarbij ook vitaliteitsthema’s langskomen. Denk aan spellen als: Gaan met die banaan, of memory met plaatjes van fruit, of een goede zithouding op de telefoon of tablet.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier