Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Vrienden van Stolpehove overhandigen acht zonneparasols aan De Wieken in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De Vrienden van de Stolpehove hebben acht duurzame zonneparasols overhandigd voor de bewoners van De Wieken in Papendrecht.


De Wieken is een verpleeghuis dat ligt in het centrum van Papendrecht. In dit verpleeghuis zijn acht woongroepen, met elk een eigen buiten-terras. Dit terras is bereikbaar vanuit de huiskamer van de woongroep. Bij geschikt weer zitten bewoners graag op deze terrassen; genietend van het weer, genietend van het uitzicht op de voor hen zo bekende Veerweg of de Meent.

Lang gekoesterde wens
Om meer momenten op deze terrassen te kunnen doorbrengen, was een lang gekoesterde wens dat elk terras een zonneparasol zou hebben. Dit om bewoners te beschermen tegen te fel zonlicht.

De Vrienden van Stolpehove hebben zich hard gemaakt voor deze wens. Zij hebben de financiële middelen weten te verzamelen om acht duurzame zonneparasols te kopen. Dit in de prachtige taupe kleur, passend bij de kleur stenen van De Wieken.

Strik lostrekken
Donderdag 10 juni werden deze parasols overhandigd aan de bewoners van De Wieken. Voor deze overhandiging stond op elk terras de prachtige zonneparasol met strik. Nadat bewoners de strik van de parasol hadden gehaald, was de parasol eigendom van De Wieken. Na dit moment was er voor ieder een lekker kopje of thee met petit four. Uiteraard lag op de perit four een afbeelding van een zonneparasol.

Gezien het zonnige weer na het overhandigingsmoment, hebben de bewoners al veel genoten van de schaduw van de parasols.

De Vrienden van Stolpehove bieden financiële hulp aan drie verpleeghuizen die in het centrum van Papendrecht liggen; De Waalburcht, De Markt en De Wieken. Daardoor kunnen zij extra dingen doen die ondersteunend zijn aan de zorg en diensten voor de bewoners, zoals de aanschaf van de acht zonneparasols. Om deze hulp te bieden zijn de Vrienden van Stolpehove weer afhankelijk van donaties, giften en andere vormen van financiële hulp.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier