Logo hetkontakt.nl/klaroen
Minister Van Ark krijgt in een ambulance in Papendrecht uitleg over hoe de ambulancezorg verloopt.
Minister Van Ark krijgt in een ambulance in Papendrecht uitleg over hoe de ambulancezorg verloopt. (Foto: Frederike Slieker)

Minister Van Ark verdiept zich in Papendrecht in ambulancezorg

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Demissionair minister Tamara van Ark van Volksgezondheid bracht donderdag 10 juni een werkbezoek aan het hoofdkantoor van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, gevestigd in de ambulancepost Papendrecht.


Hulpverleners en het management praatten haar uitgebreid bij over ontwikkelingen in de ambulancesector, kwaliteit, veiligheid, opleiden, regionale samenwerking, corona, enzovoorts. Natuurlijk bekeek de minister ook een ambulance en alle medische hulpmiddelen daarin.

Het bezoek vond plaats op verzoek van de minister, die haar werkveld goed wil kennen en bijhouden. Ambulancedirecteur Hans Janssen: “Bij goede contacten in Den Haag en een beter kennisniveau bij bewindspersonen is onze dienstverlening alleen maar gebaat en daarmee onze patiënten uiteindelijk ook. Dus we hebben de minister met plezier en trots ontvangen en rondgeleid door ons mooie en moderne pand.”

De uitrukpost Papendrecht verhuisde eind 2018 van de Kattestaart naar nieuwbouw aan de Vliedberg in het Land van Matena. Tevens verhuisde toen het hoofdkantoor van de regionale ambulancedienst vanuit Zwijndrecht naar ditzelfde pand.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier