Logo hetkontakt.nl/klaroen


Nieuwe burgemeester Annemiek Jetten van Papendrecht: ‘Deur staat altijd open’

  •   keer gelezen

papendrecht • De nieuwe waarnemend burgemeester van Papendrecht Annemiek Jetten is afgelopen maandag geïnstalleerd en laat met een videoboodschap weten dat ze graag kennismaakt met Papendrechters.


“Mijn deur staat altijd open”, vertelt ze in een korte video, die op Youtube is geplaatst (gebruik de zoekterm ‘Waarnemend burgemeester Papendrecht Annemiek Jetten’). Annemiek Jetten is tijdelijk burgemeester, maar zal in ieder geval tot ruim na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in Papendrecht blijven. Zij volgt Aart-Jan Moerkerke op die ruim een week geleden afscheid nam van Papendrecht om burgemeester van de gemeente Moerdijk te worden.

Het college kijkt uit naar de samenwerking met Jetten: “Net als de commissaris van de Koning hebben wij er alle vertrouwen in dat Papendrecht in goede handen is bij Annemiek Jetten. Zij heeft zeer veel kennis van zaken, is enorm gedreven en zal zich de komende maanden met hart en ziel inzetten voor onze mooie gemeente.”

Vorige week maandag heeft Jetten al kennis kunnen maken met het college, de raad en het ambtelijk apparaat. De komende periode gaat zij Papendrecht nog beter leren kennen. Er staan gesprekken en bezoeken in gepland met verschillende organisaties en instanties. Zij zal zich ook flink moeten gaan verdiepen in alle lopende dossiers.

Jetten: “Ik heb Papendrecht afgelopen week al een beetje verkend. Er hangt een positieve gemoedelijke sfeer. Ik heb mooie plekken gezien en ook al genoten in de zon op het terras bij de buren, met de bewoners van het verzorgingshuis van Rivas. Papendrecht is een sportief dorp met onder andere een landskampioen Korfbal, een rijk verenigingsleven, veel mooie voorzieningen en grote bedrijven. Er zijn twee middelbare scholen, waar jongeren uit de hele regio onderwijs genieten.”

Wie ook graag iets mee wil geven aan de nieuwe waarnemend burgemeester, kan dat laten weten. Burgemeester Jetten hoort graag wat er speelt binnen en buiten het gemeentehuis. Er kan een berichtje gestuurd worden naar communicatie@papendrecht.nl of gebeld worden met 14 078.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier