Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Ondernemers willen coffeeshop beginnen in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Twee ondernemers willen een coffeeshop openen in Alblasserdam. Bij het college dienden ze onlangs een verzoek in om hiervoor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen.


In de APV wordt het runnen van een coffeeshop namelijk verboden. In een brief aan burgemeester en wethouders pleiten de initiatiefnemers ervoor om dit aan te passen.

‘Er zitten veel voordelen aan het openen van een coffeeshop in uw gemeente’, benadrukken zij. ‘Zo is er meer controle, meer overzicht en is er minder drugsoverlast in uw gemeente. 

Straatdealers
Jongeren zullen volgens hen toch cannabis gebruiken. ‘Ze gaan hiernaar op zoek bij bijvoorbeeld straatdealers in uw gemeente. Met een coffeeshop is er meer controle en overzicht op.’

De ondernemers hebben zelf een aantal jongeren gesproken over het cannabisgebruik in Alblasserdam. Op basis daarvan stellen ze dat er een grote behoefte is aan een coffeeshop in het dorp.

Harddrugs
Jongeren kopen naar hun zeggen illegaal softdrugs bij straatdealers en huisdealers. ‘Het gevaar hierbij is dat deze verkopers vaak ook over andere middelen beschikken, waardoor de stap naar harddrugs vaak sneller en eenvoudiger wordt gemaakt dan in het geval wanneer dezelfde jongere een coffeeshop bezoekt, waar uiteraard alleen cannabisproducten verkrijgbaar zijn.’

Ze vervolgen: ‘Daarnaast draagt de vestiging van een coffeeshop bij aan het bestrijden en voorkomen van illegale straathandel. Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid.’

Beveiliging
Afsluitend stellen de initiatiefnemers te kunnen beschikken over een goede locatie met voldoende parkeerplaatsen en beloven zij vaste beveiliging aan de deur voor bezoekers en omwonenden, naast nauwe samenwerking met gemeente, politie en verslavingszorg.

Burgemeester Jaap Paans laat in een reactie via Twitter weten dat wijziging van de APV alleen kan als een meerderheid van de raad dit wenst. Momenteel is er geen ruimte: 'Het beleid is duidelijk: geen coffeeshop in Alblasserdam!'

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier