Afbeelding
Foto: Bert Bons

Politiek Alblasserdam kiest voor voortzetting minderheidscoalitie

Algemeen 177 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er is brede overeenstemming in de Alblasserdamse politiek over het doorgaan van de huidige coalitie tussen CDA en PvdA. Er komt geen nieuwe wethouder bij dus in Alblasserdam.

Nadat de SGP enkele weken geleden aangaf de samenwerking te willen beëindigen binnen het college van B&W en Peter Verheij zijn wethouderszetel inleverde omdat de partij vond dat er niet serieus genoeg werd omgegaan met hun wens voor zondagsrust, was er onduidelijkheid over de voortzetting van het college.

Het is namelijk in principe niet mogelijk om een college te laten bestaan uit een minderheid van de gemeenteraad. Daarom heeft burgemeester Jaap Paans op de woensdag 2 en 9 juni overleg gevoerd met de voorzitters van de zes politieke fracties in de gemeenteraad van Alblasserdam.

Hij heeft vastgesteld dat er brede overeenstemming bestaat over de wenselijkheid van bestuurlijke continuïteit. Op dinsdag 29 juni bespreekt de raad dit in zijn openbare vergadering. Het college zet in de huidige samenstelling de bestuurlijke werkzaamheden voort.

De fractievoorzitters, gesteund door hun fracties, hechten belang aan continuïteit van bestuur en voortzetting van de werkzaamheden voor de nog resterende bestuursperiode. Die duurt tot het aantreden van een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college na de aankomende verkiezingen op 16 maart 2022.

Op 7 en 8 juli vergadert de gemeenteraad daarna over het (financieel) perspectief van de gemeente voor de periode 2022-2025, ter voorbereiding van de begroting 2022 en de meerjarenraming 2023-2025. Tijdens de Algemene Beschouwingen op deze avonden zullen de fracties aangeven wat men in deze bestuursperiode nog wil realiseren, uitgaande van de daarvoor beschikbare middelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden