Logo hetkontakt.nl/klaroen

Laatste fase groot onderhoud N3 van start met nieuwe weekendafsluiting

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT/DORDRECHT • Vanaf vrijdag 18 juni 22.00 uur tot maandag 21 juni 05.00 uur is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat in Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Daarna volgen in de weekenden afsluitingen tussen Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht.


Aannemer Boskalis start op vrijdag 18 juni om 21.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt om 22.00 uur. De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open.

Tijdens dit weekend wordt het volgende deel van de N3 tussen de Laan der Verenigde Naties en de Merwedestraat omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot oktober duurt. Weggebruikers wordt geadviseerd de N3 gedurende dit weekend te vermijden en rekening te houden met extra reistijd.

Vanaf maandag 21 juni 05.00 uur moeten weggebruikers rekening houden met de nieuwe tijdelijke situatie. Tegelijk gaat het zojuist vernieuwde deel van de N3 tussen de A16/ Laan van Europa en de Laan der Verenigde Naties weer volledig open voor het verkeer.

Omleidingen
De volgende op- en afritten zijn afgesloten: Sterrenburg, Overkampweg/Laan der VN, Provincialeweg en de Merwedestraat richting de A16. Bij de Merwedestraat blijven de op- en afrit van en naar Papendrecht open.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en omgekeerd.

Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de op- en afrit bij de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.

Lokaal verkeer wordt geadviseerd vooraf de route te bekijken. Soms kan omrijden via de A15 en A16 (afslag 21 Dordrecht Centrum) sneller zijn.

Ziekenhuis
Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet via de N3 bereikbaar. Lokaal verkeer naar het ziekenhuis rijdt over de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis. Alle hulpdiensten hebben doorgang gedurende de weekendwerkzaamheden.

Aan de zuidkant van de N3 is Amstelwijck (Laan van Europa) bereikbaar vanaf de A16 en de N217.

Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

Voor meer informatie: www.n3werkzaamheden.nl.

Afsluitingen N3 bij Papendrecht
Bij de laatste fase hoort ook het groot onderhoud van de N3 ter hoogte van Papendrecht. Hiervoor zijn vier (lange) weekendafsluitingen nodig tussen de aansluiting A15 en de Merwedestraat.

Deze zijn tussen eind juni en juli. Het groot onderhoud aan de viaducten en weg bij Papendrecht is gepland in de weekenden zodat het verkeer doordeweeks kan blijven doorrijden. In de aanloop naar deze weekenden zijn er ook telkens een aantal nachtafsluitingen gepland voor voorbereidende werkzaamheden.

Geluidhinder
Het werk dat in deze nachten en weekenden wordt uitgevoerd zal de nodige geluidshinder opleveren. Het demonteren van de vangrails maakt bijvoorbeeld een ratelend geluid en ook het slopen van de asfaltverharding kan geluidhinder veroorzaken. Advies aan omwonenden is dan ook om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de verwachte geluidsoverlast.

Data weekendafsluitingen bij Papendrecht zijn van vrijdag 25 juni 22.00 uur tot maandag 28 juni 05.00 uur, van donderdag 1 juli 22.00 uur tot maandag 5 juli 05.00 uur, van donderdag 8 juli 22.00 uur tot maandag 12 juli 05.00 uur en van vrijdag 23 juli 22.00 uur tot maandag 26 juli 05.00 uur.

Zie voor de data van alle nachtafsluitingen bij Papendrecht de planning op www.N3werkzaamheden.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier