• Wethouder Kraijo deelt uitnodigingen uit om mee te doen aan de enquête.
• Wethouder Kraijo deelt uitnodigingen uit om mee te doen aan de enquête. Foto: Aangeleverd

Campagne in Alblasserdam om mensen te betrekken bij omgevingsvisie

Algemeen 160 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De komende weken voert de gemeente Alblasserdam campagne om zo veel mogelijk inwoners te betrekken bij de omgevingsvisie. Voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie heeft de gemeente Alblasserdam een speciale website gelanceerd www.praatmee.alblasserdam.nl

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen op deze website een enquête invullen en zich inschrijven voor de online bijeenkomst. De enquête is tot 31 juli online. Inwoners die liever de enquête op papier invullen, zijn welkom op De Rederij.

Meedenken en meepraten
De gemeente communiceert onder andere via een pagina in De Klaroen en via de social media kanalen. Ook deelt wethouder Arjan Kraijo op de maandagmarkt speciale kaartjes uit. Wethouder Arjan Kraijo: “Het is belangrijk dat veel mensen meedenken en later ook meestemmen over de gewenste richting van de toekomst van ons dorp. Dus denk mee en laat uw stem horen nu en later dit jaar.”

Online bijeenkomst
Op 1 juli organiseert de gemeente een speciale online accentencarrousel waarin inwoners met elkaar de verschillende accenten doorspreken.

Met de informatie die de gemeente ophaalt uit de enquête en de online bijeenkomst van 1 juli, past de gemeente 5 accenten waar nodig, aan. In het najaar kunnen inwoners vervolgens hun stem uitbrengen op een accent. De uitkomst van de stemming gaat als advies naar de gemeenteraad. De gemeenteraad kiest later dit jaar het definitieve accent, dat gebruikt gaat worden voor de omgevingsvisie.

Proef
De website www.praatmee.alblasserdam.nl is tot stand gekomen dankzij een initiatief van de provincie Zuid-Holland en is een proef. De gemeente hoort ook graag hoe inwoners de website ervaren. Tips en opmerkingen kunnen via de site doorgegeven worden of via praatmee@alblasserdam.nl. Dit adres is ook te gebruiken voor andere vragen over de omgevingsvisie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden