Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Annemiek Jetten in het gemeentehuis van Papendrecht.
• Annemiek Jetten in het gemeentehuis van Papendrecht. (Foto: Bert Bons)

Nieuwe burgemeester Annemiek Jetten van Papendrecht: ‘Ik heb veel geleerd in de afgelopen jaren’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Annemiek Jetten is met ingang van maandag 7 juni waarnemend burgemeester van Papendrecht. Zij is 57 jaar, woont in Breda en is lid van de PvdA en stelt zich kort voor in dit artikel.


Ze volgt Aart-Jan Moerkerke op, die op dezelfde maandag 7 juni aan de slag is gegaan als burgemeester in de gemeente Moerdijk. Ze heeft hem in de aanloop naar haar beëdiging nog niet ontmoet. “Het is allemaal zó snel gegaan”, legt Annemiek uit. Binnenkort komt Moerkerke naar Papendrecht om de overdracht te regelen.

Wandeling
Papendrecht kent ze ook nog niet goed. “Toen we benaderd werden door de Commissaris van de Koning voor deze tijdelijke baan, ben ik samen met mijn man een wandeling door Papendrecht gaan maken. We hebben gewinkeld, mensen gesproken en de sfeer geproefd. Ik had meteen een goede indruk.”

“Het is een mooi dorp met een prachtig nieuw centrum, een actief verenigingsleden en enkele grote bedrijven. Maar er zijn ook uitdagingen, zoals de financiële situatie. En hoe komen we uit de coronacrisis? Hoe gaat het straks met de verkiezingen?”

Enthousiaste ontvangst
Ze werd volgens eigen zeggen enthousiast ontvangen door de fractievoorzitters van de partijen die in de gemeenteraad zitten en is van plan om snel een kennismakingsrondje door Papendrecht te organiseren met de wethouders. 

Ze omschrijft zichzelf als iemand die dicht bij de mensen wil staan. “Het is belangrijk om als burgemeester altijd te zoeken naar verbinding en wil graag mensen tot hun recht laten komen.” Daarbij noemt ze het als een voordeel dat ze opgegroeid is in een groot gezin, waar altijd mensen over de vloer kwamen.

Vlaardingen
Een ervaring die ze ook meeneemt uit het verleden, is haar voortijdig vertrek als burgemeester van Vlaardingen. “Ik ben heel positief en trots op wat we daar bereikt hebben, maar het politieke klimaat was daar lastig en al verstoord toen ik daar kwam.”

“Jammer dat ik daar mijn werk niet heb kunnen afmaken, maar ik heb er wel veel van geleerd. Ik zou nu ook dingen anders doen. Je rol als burgemeester is natuurlijk ook een heel bijzondere, je maakt aan de ene kant geen deel uit van de politiek, terwijl je aan de andere kant er wel voor kunt zorgen dat processen goed verlopen.”

Te hard en te veel
Ze erkent dat ze in het verleden soms te hard liep en teveel wilde. “Maar of zoiets nooit weer zal gebeuren? Dat weet ik niet. Soms gaan dingen zoals ze gaan je probeert te leren van alles wat je meemaakt.”

Ze is in ieder geval blij met de kans die ze krijgt in Papendrecht en wil graag het gesprek aangaan met iedereen in Papendrecht die daarvoor open staat.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier