Afbeelding
Foto: Bert Bons

Alblasserdam doet mee aan ‘Balkon beweegdag’ op 4 juni

Algemeen 327 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op vrijdag 4 juni zal de tweede editie van de Nationale balkon beweegdag worden gevierd. Het balkongym team van ‘Alblasserdam Beweegt’ wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met een speciale editie zullen zij op 4 juni maar liefst zes locaties in Alblasserdam aan doen.

Van de nood een deugd maken, soms kan het niet anders. Als gevolg van de coronamaatregelen kwamen veel beweeggroepen vorig jaar stil te liggen. Met name voor ouderen moest snel een alternatief worden verzonnen, het is immers heel belangrijk om in beweging te blijven. En zo ontstond in Alblasserdam de balkongym. Niet alleen in Alblasserdam natuurlijk, door heel Nederland kwamen welzijns- en sportorganisaties in actie. Er werd zelfs een Nationale balkon beweegdag uitgeroepen.

Omdat deze dag een landelijk karakter heeft, zou het leuk zijn als de bewoners van de diverse ouderencomplexen in Alblasserdam een kleur van de Nederlandse vlag of wimpel zouden dragen; rood, wit, blauw of oranje dus. Het Gymnaestrada Team Alblasserdam (KDO) heeft ook support beloofd en zal zorgen voor een feestelijke omlijsting. Het programma voor 4 juni is als volgt: 10:30 uur Het Anker, 11:00 uur Pieter de Hooch I, 11:30 uur Pieter de Hooch II & III, 13:30 uur Zwaluwstraat, 14:00 uur Groene Zoom en 14:30 uur Kraanbaan. Ook omwonenden kunnen op de genoemde locaties op de stoep meedoen.

Het samenwerkingsverband ‘Alblasserdam Beweegt’ van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het ABC-Team, zal ook in juni en juli doorgaan met de wekelijkse balkongym op woensdag en wel op vier lokaties: 10:00 uur, Tussen Pieter de Hooch flat II en III (voordeurzijde), 10:30 uur, Kraanbaan (binnentuin), 11:00 uur, Groene Zoom en om 11:30 uur Zwaluwstraat appartementen ‘Middelwetering’. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de SWA via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden