Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Inschrijfsommen verbouwing Oude Bibliotheek in Alblasserdam te hoog; ontwerp aangepast

Algemeen 273 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De inschrijfsommen om de Oude Bibliotheek in Alblasserdam te verbouwen bleken alle te hoog. Het ontwerp is daarom aangepast om het project binnen het gestelde budget te realiseren.

Dat blijkt uit een raadsmemo van wethouder Kees Jongmans aan de gemeenteraad. ‘Bij de inschrijving op 6 april jl. bleek dat de ingediende inschrijfsommen het budget overschreden. Het zwaartepunt van de overschrijdingen zit in de kosten voor de werktuigbouwkundige installaties (koeling, verwarming, ventilatie).’ 

Dit wordt volgens de wethouder onder andere veroorzaakt door een ‘buiten proportioneel stijgende marktontwikkeling’ in een korte periode.

Heroverweging
Hierop is besloten om de aanbesteding te beëindigen en een heroverweging te maken voor het vervolg. Samen met de architect en de installatieadviseur heeft de gemeente vervolgens optimalisaties uitgewerkt.

‘In overleg met afdeling inkoop van het SCD is bepaald dat een nieuwe, aangepaste aanbesteding het beste schikt om het project binnen de gestelde kaders te kunnen realiseren’, stelt het college. ‘Inzet is om uiterlijk voorjaar 2022 De oude Bibliotheek in gebruik te nemen als centrale toegang.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden