Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Geurt Mouthaan

Inschrijfsommen verbouwing Oude Bibliotheek in Alblasserdam te hoog; ontwerp aangepast

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De inschrijfsommen om de Oude Bibliotheek in Alblasserdam te verbouwen bleken alle te hoog. Het ontwerp is daarom aangepast om het project binnen het gestelde budget te realiseren.


Dat blijkt uit een raadsmemo van wethouder Kees Jongmans aan de gemeenteraad. ‘Bij de inschrijving op 6 april jl. bleek dat de ingediende inschrijfsommen het budget overschreden. Het zwaartepunt van de overschrijdingen zit in de kosten voor de werktuigbouwkundige installaties (koeling, verwarming, ventilatie).’ 

Dit wordt volgens de wethouder onder andere veroorzaakt door een ‘buiten proportioneel stijgende marktontwikkeling’ in een korte periode.

Heroverweging
Hierop is besloten om de aanbesteding te beëindigen en een heroverweging te maken voor het vervolg. Samen met de architect en de installatieadviseur heeft de gemeente vervolgens optimalisaties uitgewerkt.

‘In overleg met afdeling inkoop van het SCD is bepaald dat een nieuwe, aangepaste aanbesteding het beste schikt om het project binnen de gestelde kaders te kunnen realiseren’, stelt het college. ‘Inzet is om uiterlijk voorjaar 2022 De oude Bibliotheek in gebruik te nemen als centrale toegang.’

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier