Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Boek over zes eeuwen natuur in de Biesbosch

  •   keer gelezen

REGIO • Zeshonderd jaar geleden overspoelde de Sint Elisabeths-vloed de Grote Waard en ontstond van lieverlee de Biesbosch. Naar aanleiding van dit herdenkingsjaar schreef landschapsecoloog Frank Saris een boek over dit natuurgebied.


Het boek bevat een pleidooi om het unieke zoetwatergetijdengebied op waarde te schatten en te koesteren.  De titel luidt: ‘De Biesbosch, Na zes eeuwen land van het (weer) levende water.” Het verschijnt op 15 juni en is bij voorinschrijving met korting verkrijgbaar.

Mooie foto’s
De auteur, Frank Saris, is voormalig directeur van Sovon Vogelonderzoek Nederland én Biesboschkenner. Hij werkte samen met een aantal andere prominente Biesbosch-auteurs ruim vier jaar aan het boek. Op de 328 pagina’s staan veel mooie foto’s en komen de karakteristieke flora en fauna aan bod. Ook is er veel aandacht voor de cultuurhistorie van het unieke gebied.

Grootste plannen
Omdat het op 18 november precies zeshonderd jaar geleden is dat de Sint Elisabethsvloed de Groote Waard overstroomde, waren er grootse plannen om dit feit te herdenken met manifestaties, tentoonstellingen, exposities en concerten. Corona strooide roet in het eten. De uitgave van een boek werd door het niet doorgaan van de andere plannen extra belangrijk.

 Voor meer informatie over het boek: www.biesboschboek.nl

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier