Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers uit Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Rivas Zorggroep organiseert vanaf maandag 31 mei de cursus ‘Dementie, en nu?’ voor inwoners van de gemeente Alblasserdam.


Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal tien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 13.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam.

Ondersteuning en begrip
Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is.

Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep en een mantelzorgconsulente van Stichting Welzijn Alblasserdam geven deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

Data
De cursus start op maandag 31 mei en vindt op maandagen plaats van 13.30 tot 16.00 uur in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4 in Alblasserdam. De vervolgbijeenkomsten zijn op 14 juni, 21 juni, 28 juni, 5 juli, 12 juli, 19 juli, 26 juli en 2 augustus 2021. De laatste bijeenkomst wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

Kosten
Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie € 50,-. Niet leden betalen € 95,-. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier