Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Burgemeester Jaap Paans opende de kringloopwinkel.
• Burgemeester Jaap Paans opende de kringloopwinkel. (Foto: Peter Stam)

Onlangs geopende kringloopwinkel in Alblasserdam heeft alweer nieuwe spullen nodig

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De onlangs geopende kringloopwinkel van Woord en Daad in Alblasserdam loopt zo goed, dat aanvulling van nieuwe spullen welkom is.


Na het doorknippen van een lint en door een muur van lege dozen te lopen, heeft burgemeester Jaap Paans woensdag 28 april de nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad geopend.

In een pand aan de Edisonweg hebben vele vrijwilligers in enkele maanden dit gerenoveerd tot een fraaie kringloopwinkel. Talloze tweehandspullen, zoals kleding, verlichting, curiosa, boeken en speelgoed staan uitgestald op 700 vierkante meter.

Met de opbrengst hiervan worden projecten ondersteund in ontwikkelingslanden. De Alblasserdamse vestiging richt zich met name op het Zuid-Amerikaanse Columbia.

Rina Molenaar, directeur-bestuurder van de landelijke organisatie van Woord en Daad, schetste het leven van Columbianen in vaak verpauperde wijken. Door armoede, geweld en spanningen is er weinig liefde.

In de dagen na de opening was er een dermate goede verkoop, dat aanvulling van nieuwe spullen welkom is. Openingstijden zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur en zaterdagmorgen van 09.30 tot 12.30 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier