Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Meerdaagse afsluiting af- en oprit zuidelijk deel N3

  •   keer gelezen

DORDRECHT • Rijkswaterstaat voert voor het groot onderhoud N3 werkzaamheden uit aan het Dordtse deel tussen de A16 en de Laan der Verenigde Naties. Hierin worden ook de af- en opritten Copernicusweg en de Laan der Verenigde Naties meegenomen. Voor het groot onderhoud hiervan zijn komende week twee meerdaagse afsluitingen nodig.


Sinds half maart is er een aangepaste verkeerssituatie op de N3, tussen de A16 en de Laan der Verenigde Naties. Weggebruikers moeten rekening houden met extra verkeershinder.

De eerste meerdaagse afsluiting is van woensdag 12 mei 21.00 uur tot maandag 17 mei 05.00 uur. Dan zijn afgesloten de oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3 (richting Papendrecht/A15). Ook de afrit van de N3 (vanaf A16) naar de Copernicusweg is afgesloten. Deze is woensdag 12 mei vanaf 22.00 uur dicht.

De tweede meerdaagse afsluiting is van woensdag 2 juni tot maandag 7 juni. Dan wordt er gewerkt aan de oprit Copernicusweg en de afrit Laan der Verenigde Naties.

Omleidingsroutes
Verkeer op de N3 wordt omgeleid via de afrit Laan der Verenigde Naties. Verkeer bij de oprit Laan der Verenigde Naties (richting Papendrecht/A15) wordt omgeleid via de oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3 richting A16, en rijdt dan via de afrit en oprit Copernicusweg naar de N3 richting Papendrecht/A15.

Weggebruikers wordt geadviseerd om de N3 zoveel mogelijk te vermijden en de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

Kijk op www.n3werkzaamheden.nl voor actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Werkzaamheden
Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen.

Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat - A16). Dit deel van de N3 wordt in vier fases opgepakt. De werkzaamheden voor het tweede deel, tussen de Copernicusweg en A16, duren tot en met 19 maart.

Tijdens deze werkzaamheden zijn er drie rijstroken beschikbaar. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). Verkeer dient rekening te houden met een aangepaste verkeerssituatie, versmalde rijstroken en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier