Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gemeente Papendrecht organiseert cursus Politiek Actief

Algemeen 157 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht organiseert vanaf dinsdag 25 mei de cursus Politiek Actief, bedoeld voor mensen die meer willen weten over hoe alles werkt bij de gemeente en de lokale politiek.

“Of hebt u goede ideeën die kunnen bijdragen aan een beter Papendrecht? Lijkt het u leuk om politiek vaardig te worden, raadsleden te ontmoeten, te bevragen en de sfeer te proeven van een raadsvergadering?”, vervolgt de gemeente in de uitnodiging voor deze cursus.

De cursus zal in eerste instantie online worden gegeven en zodra het weer mogelijk is fysiek. Het programma bestaat uit vijf bijeenkomsten die ‘s avonds plaatsvinden. De start is op 25 mei, waarna er bijeenkomsten zijn op 2 juni (over de gemeente), 9 juni (over de gemeenteraad), 15 juni (over debatteren) en 1 juli (over gemeentefinanciën en de raadsvergadering).

Er zijn diverse gastsprekers vanuit de gemeente die graag vertellen over hun rol en deelnemers maken kennis met de burgemeester. Ook vindt er een speeddate met raadleden plaats, waarin men alle vragen die er zijn, kan stellen. En er wordt inzage gegeven over de gemeentefinanciën. Het wordt een afwisselend en interactief programma met presentaties, stellingen, break-out rooms, een quiz en nog veel meer.

Voor meer informatie of aanmelding: griffie@papendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden