Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Aalbert Mintjes, Melanie de Bruin en Gonnie van der Weijden.
• Aalbert Mintjes, Melanie de Bruin en Gonnie van der Weijden. (Foto: Bert Bons)

Sportcentrum Physique uit Papendrecht start cursus ‘Fit na Covid’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Sportcentrum Physique aan de Lisbloemstraat start eind mei met de beweegcursus ‘Fit na Covid’. De cursus is bedoeld voor mensen die kampen met restklachten na corona. De cursus helpt hen om op een verantwoorde wijze weer mentaal en fysiek fitter te worden.


“Iedereen kent wel de verhalen van familieleden of bekenden die corona gehad hebben en maar heel langzaam weer opknappen”, legt Melanie de Bruin van sportcentrum Physique uit.

Helemaal mee doen
Ze raakte met fysiotherapeut Aalbert Mintjes in gesprek, die zijn praktijk heeft in het sportcentrum. Samen stelden ze een beweegprogramma samen dat mensen helpt om weer helemaal mee te kunnen doen aan de activiteiten in het dagelijks leven.

De cursus is bedoeld voor mensen die corona hebben gehad in de zwaardere vorm en die nog restklachten hebben, zoals kortademigheid, vermoeidheid of algehele futloosheid.

Kracht en uithoudingsvermogen
“We gaan werken aan kracht en uithoudingsvermogen, zonder dat we de lat te hoog leggen of teveel vragen van de deelnemers”, legt Aalbert uit. “Het is de bedoeling dat de deelnemers na de cursus minder snel buiten adem raken bij een inspanning en meer vertrouwen krijgen in bewegen, waardoor ze meer aankunnen.”

Screening en test
De cursus start met een screening en een test. “Dan kunnen we erachter komen of de mensen geschikt zijn voor deze beweegcursus”, vertelt Melanie. “Het kan zo zijn dat mensen beter eerst fysiotherapie kunnen volgen omdat deze cursus te zwaar zou zijn voor hen. Of als ze te goed zijn, kunnen ze beter een ander beweegprogramma volgen in het sportcentrum.”

De beweegcursus duurt acht weken. In die periode zijn er elke week twee groepslessen waaraan maximaal tien mensen meedoen. Tijdens die lessen is er individuele aandacht die gericht is op ademhaling, kracht, uithoudingsvermogen en balans.

Aanbod trainingen
Daarnaast wordt tijdens die acht weken twee tot drie keer per week een fitnesstraining aangeboden met behulp van een individueel kracht- en cardioschema. Ook zijn er huiswerkopdrachten zoals wandelen of fietsen.

De begeleiding wordt gedaan door beweegcoaches Melanie de Bruin en Gonnie van der Weijden van sportcentrum Physique en fysiotherapeut Aalbert Mintjes.

De kosten bedragen 129 euro voor de cursus van acht weken. Voor meer informatie of aanmelding over ‘Fit na Covid’: www.sportcentrumphysique.nl of 06-21272681.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier