Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Buitenbad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland week later open

Algemeen 328 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland gaat een week later open dan gepland, omdat er een leiding gesprongen is in de machinekamer.

De voorbereidingen voor de opening van zwembad Schoonenburg in Nieuw Lekkerland verliepen tot afgelopen vrijdag voorspoedig. De technisch medewerker was vrijdagmiddag bezig de laatste liters water in het buitenbad te pompen toen het mis ging. In plaats van voller werd het zwembad juist leger. Op zijn weg naar de machinekamer om te kijken wat er mis was stapte hij bijna in een grote krater. Een gesprongen leiding! De reparatie is ingrijpend. In combinatie met de weersverwachting heeft het zwembad besloten de opening een weekje uit te stellen tot 8 mei.

Ieder seizoen is het vullen van buitenbaden weer een spannende bezigheid. Hebben de leidingen en de baden de winter goed doorstaan? Meestal gaat het goed. Deze keer niet. Na een kleine reparatie in de technische ruimten scheurde er nu een leiding onder de grond. Het water uit het zwembad stroomde over de ligweide. Na een eerste inventarisatie is besloten om de tijd te nemen de reparatie goed uit te voeren. Dat kan ook omdat het de komende week niet warmer wordt dan een graad of dertien. Het buitenbad gaat daarom niet op 1 mei open maar op 10 mei aanstaande.

De abonnementverkoop gaat gewoon door. De voorverkoop is zelfs verlengd tot 14 mei zodat iedereen de kans krijgt een abonnement aan te schaffen tegen een kortingstarief.

De medewerkers van het zwembad hopen dat met het waterniveau ook de temperaturen de komende week weer gaan stijgen en er op 8 mei heerlijk gezwommen kan worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden