• Kinderen bezig tijdens de voorbereidingen voor de expositie.
• Kinderen bezig tijdens de voorbereidingen voor de expositie. Foto: Aangeleverd

Expositie 75 jaar Vrijheid in de bibliotheek Papendrecht

Algemeen 161 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de bibliotheek Papendrecht worden de resultaten van het project 75 jaar Vrijheid vanuit het Cultuurmenu Papendrecht geëxposeerd.

Tien scholen met ruim 600 leerlingen hebben meegedaan aan dit project. Deze expositie wordt vrijdag 23 april om 09.30 uur geopend door burgemeester Aart-Jan Moerkerke en Corine Verver, wethouder Cultuur.

Film van de opening
Vanwege de geldende coronamaatregelen wordt er een filmverslag gemaakt van de opening. Zodra de bibliotheek weer toegankelijk is voor publiek, kunnen bezoekers een maand lang genieten van de expositie. Tijdens de opening vertellen Floor (obs de Leilinde), Jelle (IKC de Wielen) en Tirza (SBO de Kameleon) via een filmpje wat zij van de workshops waaraan zij hebben deelgenomen vonden.

Ook stellen zij nog een persoonlijk vraag over Vrijheid aan de burgemeester of de wethouder. Aan het einde van de opening gaan de burgemeester en wethouder zelf ook nog aan de slag. Zij maken onder leiding van de beeldende vakdocent Tamarah van Rossum een linosnede afdruk van een woord dat voor hun Vrijheid vertegenwoordigd. Ook hun resultaat wordt toegevoegd aan de expositie. Het filmverslag is te zien vanaf maandag 26 april.

Cultuurmenu Papendrecht
Elk jaar wordt er vanuit het Cultuurmenu Papendrecht voor de groepen 7 en 8 een actueel project ontwikkeld, in samenwerking met lokale culturele partners. Voor het schooljaar 2020-2021 was gekozen voor het thema ’75 jaar vrijheid’ en zijn de culturele partners Bibliotheek AanZet en Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Aan de hand van waargebeurde lokale oorlogsverhalen werden de leerlingen door workshops op het gebied van Beeldend, Poëzie en Media aan het denken gezet over wat vrijheid voor hen betekent. De veel eerder geplande expositie vindt nu dan toch echt plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden