Afbeelding

Zes activiteiten in Alblasserdam voor jongeren tijdens de meivakantie

Algemeen 245 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de meivakantie zullen er in Alblasserdam, in het kader van het tegen gaan van de verveling, zes activiteiten voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar worden georganiseerd.

De start is op dinsdag 4 mei van 13.00 tot 17.00 uur met een Fifa toernooi in Landvast. Maximaal aantal deelnemers is 16. Zij spelen op het grote scherm in één van de twee bioscoopzalen van Landvast. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/fifa-toernooi.

Op woensdag 5 mei van 12.00 tot 14.30 uur is er een voetbaltoernooi bij vv Alblasserdam. Hieraan kunnen 50 jongeren meedoen. Bij vv Alblasserdam wordt er gespeeld op het hoofdveld in teams van 7 personen. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/voetbaltoernooi.

Op woensdag 5 mei van 19.00 tot 20.30 uur is er een skeelertocht door Alblasserdam en het buitengebied van het dorp, waaraan maximaal 10 deelnemers kunnen meedoen. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/skeelertocht2021.

Op donderdag 6 mei van 11.00 tot 14.00 uur is er een theaterworkshop in Landvast voor een groep van maximaal 12 belangstellenden die acteerskills willen ontwikkelen en zelfs scènes willen maken. In de ochtend krijgen ze in een kleine groep een snelcursus acteren. Ze gaan aan de slag met improvisatie en het spelen met tekst. Zowel spelplezier als overtuigend acteren staan hierbij centraal.

In de middag worden de deelnemers uitgedaagd om alleen of samen een performance te maken. Iedereen wordt gecoacht door de theaterdocent en krijgt alle ruimte om het eigen talent te laten zien. De performance wordt aan het einde van de dag aan de groep gepresenteerd. De workshop is voor iedereen van 13 tot en met 17 jaar, met of zonder theaterervaring. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/theater-workshop.

Op donderdag 6 mei van 14.00 tot 17.00 uur is er daarnaast een fotografie workshop in De Postduif, waaraan in totaal 12 jongeren kunnen meedoen. Onder leiding van een professionele fotograaf gaan de deelnemers aan de slag om een wereldfoto van zichzelf te maken. Het leukste is om aan te melden met een groepje vrienden zodat jullie elkaar kunnen fotograferen. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/fotografie-workshop.

Ten slotte is er op vrijdag 7 mei van 16.00 tot 18.00 uur een kickboks clinic op een buitenlocatie voor maximaal 16 jongeren. Tijdens die clinic kunnen jongeren uitproberen of kickboksen iets voor hen is en kunnen ze hun techniek verbeteren onder leiding van twee kickboksleraren. Opgeven kan via www.abcalblasserdam.nl/kicksboks-clinic-buiten.

De activiteiten worden georganiseerd door Jeugd-Punt in samenwerking met het ABC-team in Alblasserdam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 16 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden