• Vlaggen voor de Koning in 2020 in Alblasserdam.
• Vlaggen voor de Koning in 2020 in Alblasserdam.

Koningsdag wordt coronaproof gevierd, programma nog niet overal bekend gemaakt

Algemeen 411 keer gelezen

REGIO • Koningsdag op dinsdag 27 april wordt coronaproof gevierd. Dat betekent dat veel activiteiten thuis, digitaal of in kleine bubbels gedaan zullen worden.

Niet overal zijn de plannen al bekend gemaakt. In Nieuw-Lekkerland heeft de Oranjevereniging nog geen programma bekend gemaakt. In Papendrecht verschijnt de Papendrechtse Koningskrant, dit jaar met allerlei leuke ideeën en activiteiten die het comité voor de inwoners heeft bedacht.

Koningsbingo en Kroontjesjacht
In Alblasserdam is al wel een programma bekend gemaakt. Op de website www.koningsdagalblasserdam.nl/programma staan allerlei coronaproof activiteiten, zoals de Koningsbingo op maandagavond 26 april en dinsdagmiddag 27 april vanuit Landvast en de Kroontjesjacht op dinsdag 27 april.

De locaties zijn te vinden op www.koningsdagalblasserdam/kroontjesjacht. Hier kan men ook gelijk een jachtkaart vinden. De ingevulde kaart kunnen kinderen inleveren bij Landvast, waar ze als beloning iets mogen grabbelen uit de schatkist.

Ook is er een kleurplaat die ingeleverd kan worden en voor de kinderen die al zelf op stap kunnen in het dorp is er een gave speurtocht uitgezet. De ingevulde kaart met antwoorden kan ingeleverd worden bij De Rederij.

Online start
Om 09.00 uur is de online start van Koningsdag Alblasserdam door burgemeester Jaap Paans, voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en presentator Wally. Om 10.00 uur is de Nationale Aubade vanuit de eigen deuropeningen en balkons. Wie zelf het Wilhelmus wil spelen kan gebruik maken van de de partituren van het Koninklijk Concertgebouworkest. Die staan op www.oranjebond.nl.

Tussen 10.15 en 12.00 uur zijn er ‘Oranje Solo Aubades’. Het oranjecomité verzorgt enkele verrassingsoptredens voor de oudere bewoners van het dorp.

Van 16.15 tot 16.30 uur is er een online optreden van Johnny Valentino en aansluitend Oranjebitter Proostmoment met voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en burgemeester Jaap Paans.

Om 20.30 uur is er ‘Alblasserdam vlagt voor de Koning’. Iedereen zwaait voor eigen deur, in eigen tuin of op balkon met vlag aan de vlaggenstok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 21 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden