Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Vlaggen voor de Koning in 2020 in Alblasserdam.</p>

• Vlaggen voor de Koning in 2020 in Alblasserdam.

(Foto: )

Koningsdag wordt coronaproof gevierd, programma nog niet overal bekend gemaakt

  •   keer gelezen

REGIO • Koningsdag op dinsdag 27 april wordt coronaproof gevierd. Dat betekent dat veel activiteiten thuis, digitaal of in kleine bubbels gedaan zullen worden.


Niet overal zijn de plannen al bekend gemaakt. In Nieuw-Lekkerland heeft de Oranjevereniging nog geen programma bekend gemaakt. In Papendrecht verschijnt de Papendrechtse Koningskrant, dit jaar met allerlei leuke ideeën en activiteiten die het comité voor de inwoners heeft bedacht.

Koningsbingo en Kroontjesjacht
In Alblasserdam is al wel een programma bekend gemaakt. Op de website www.koningsdagalblasserdam.nl/programma staan allerlei coronaproof activiteiten, zoals de Koningsbingo op maandagavond 26 april en dinsdagmiddag 27 april vanuit Landvast en de Kroontjesjacht op dinsdag 27 april.

De locaties zijn te vinden op www.koningsdagalblasserdam/kroontjesjacht. Hier kan men ook gelijk een jachtkaart vinden. De ingevulde kaart kunnen kinderen inleveren bij Landvast, waar ze als beloning iets mogen grabbelen uit de schatkist.

Ook is er een kleurplaat die ingeleverd kan worden en voor de kinderen die al zelf op stap kunnen in het dorp is er een gave speurtocht uitgezet. De ingevulde kaart met antwoorden kan ingeleverd worden bij De Rederij.

Online start
Om 09.00 uur is de online start van Koningsdag Alblasserdam door burgemeester Jaap Paans, voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en presentator Wally. Om 10.00 uur is de Nationale Aubade vanuit de eigen deuropeningen en balkons. Wie zelf het Wilhelmus wil spelen kan gebruik maken van de de partituren van het Koninklijk Concertgebouworkest. Die staan op www.oranjebond.nl.

Tussen 10.15 en 12.00 uur zijn er ‘Oranje Solo Aubades’. Het oranjecomité verzorgt enkele verrassingsoptredens voor de oudere bewoners van het dorp.

Van 16.15 tot 16.30 uur is er een online optreden van Johnny Valentino en aansluitend Oranjebitter Proostmoment met voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en burgemeester Jaap Paans.

Om 20.30 uur is er ‘Alblasserdam vlagt voor de Koning’. Iedereen zwaait voor eigen deur, in eigen tuin of op balkon met vlag aan de vlaggenstok.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier