Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De aankomst van PKC na de Ahoyfinale.</p>

• De aankomst van PKC na de Ahoyfinale.

(Foto: Richard van Hoek)

Bestuur PKC onderschrijft oproep huisartsen voor quarantaine en testen

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • In Papendrecht is commotie ontstaan over de wijze waarop de supporters van PKC de terugkomst van het team vierde, nadat zaterdagmiddag de zaalkorfbaltitel gewonnen was.


De honderden supporters hebben onvoldoende afstand bewaard van elkaar, waardoor de coronaregels overtreden werden. Dat zorgde voor ongenoegen bij de Papendrechtse huisartsen. Zij reageerden met een brief waarin ze uiting gaven aan hun grote betrokkenheid bij de gezondheid van de mensen die daar geweest zijn en hun naasten. Ook gaven ze aan bezorgd te zijn over de belasting van de zorg.

De huisartsen geven in hun brief tevens het advies aan alle mensen die daar geweest zijn, om in quarantaine te gaan en zich daarna te laten testen.

Dat advies wordt overgenomen door het bestuur van PKC/Vertom. Op de website schrijft voorzitter Niels Mooij van PKC: “We kijken terug op een fantastische PKC-dag. Nu het stof is neergedaald, zien we ook dat we met elkaar een behoorlijk risico hebben genomen door in zo groten getale onze selectie te ontvangen. Ondanks enkele voorzorgsmaatregelen, is duidelijk dat afstand houden niet is gelukt.”

Het bestuur van PKC onderschrijft de oproep van de huisartsen dus door het advies te geven aan iedereen die daar geweest is om eerst vijf dagen in vrijwillige quarantaine te gaan. En daarna moet iedereen zich dan laten testen door de GGD.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier